Guvernul isi va asuma raspunderea si pe un pachet economic vizand, in principal, OUG 114. "La nivel parlamentar dezbaterile nu se duc in directia pe care ne-o dorim", a anuntat premierul Ludovic Orban, precizand ca a discutat la nivelul conducerii PNL despre "abrogarea sau modificarea fatidicei" ordonante, scrie Hotnews.ro.

Ludovic Orban a precizat ca vor fi anulate prevederile privind domeniul energiei, supraimpozitarea sistemului bancar si in domeniul comunicatiilor, prevederile referitoare la pilonul 2 de pensii si la „fantomaticul Fond de Dezvoltare si Investitii”.

„Din capul locului va spun ca nu vom abroga prevederile din sectorul de constructii. Din pacate ar duce la distrugerea sectorului de constructii pentru ca toate companiile din domeniul constructiilor au schimbat contractele de munca in baza prevederilor din OUG 114, iar daca am reveni la sistemul anterior legat de salariul minim si sistemul de impozitare si percepere a contributiilor, practic am trimite in faliment foarte multe firme. Noi ne dorim dezvoltarea sectorului de constructii pentru ca atunci cand vom da drumul la toate lucrarile care sunt finantate din fonduri europene, in cursul anului viitor, vom avea nevoie de un surplus de forta de munca pe piata constructiilor de cel putin 250.000 de noi angajati”, a spus Orban.

Citeste articolul integral pe Hotnews.ro.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri