Guvernul isi va asuma raspunderea si pe un pachet economic vizand, in principal, OUG 114. "La nivel parlamentar dezbaterile nu se duc in directia pe care ne-o dorim", a anuntat premierul Ludovic Orban, precizand ca a discutat la nivelul conducerii PNL despre "abrogarea sau modificarea fatidicei" ordonante, scrie Hotnews.ro.

Ludovic Orban a precizat ca vor fi anulate prevederile privind domeniul energiei, supraimpozitarea sistemului bancar si in domeniul comunicatiilor, prevederile referitoare la pilonul 2 de pensii si la „fantomaticul Fond de Dezvoltare si Investitii”.

„Din capul locului va spun ca nu vom abroga prevederile din sectorul de constructii. Din pacate ar duce la distrugerea sectorului de constructii pentru ca toate companiile din domeniul constructiilor au schimbat contractele de munca in baza prevederilor din OUG 114, iar daca am reveni la sistemul anterior legat de salariul minim si sistemul de impozitare si percepere a contributiilor, practic am trimite in faliment foarte multe firme. Noi ne dorim dezvoltarea sectorului de constructii pentru ca atunci cand vom da drumul la toate lucrarile care sunt finantate din fonduri europene, in cursul anului viitor, vom avea nevoie de un surplus de forta de munca pe piata constructiilor de cel putin 250.000 de noi angajati”, a spus Orban.

Citeste articolul integral pe Hotnews.ro.

Citeste si:
4 "taieri" ale Guvernului PNL prin care vrea sa reduca cheltuielile
4 "taieri" ale Guvernului PNL...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Firea cere din nou Centura Capitalei in subordinea Primariei