Comisia Europeana si Consiliul UE arata intr-o declaratie comuna ca nici o moneda globala de tip ”stablecoin” (o moneda virtuala a carei valoare s-ar raporta la un cos de valute) nu va fi acceptata pe piata comuna pana cand multiplele riscuri legislative, de reglementare si de securitate nu vor fi identificate si indepartate, scrie G4Media.ro.

Desi nu face referire la Libra, moneda virtuala anuntata de Facebook, declaratia comuna se refera exact la controversele ridicate de anuntul gigantului american din acest an. Declaratia Comisiei si Consiliului citeaza in raport al G7 si arata ca monedele de tip ”stablecoin” nu ar trebui sa submineze ordinea financiara si monetara din UE si nici suveranitatea statelor membre.

Comisia Europeana si Consiliul UE arata ca, potrivit raportului realizat de experti pentru G7, Libra va punea mari probleme eforturilor autoritatilor de a lupta impotriva spalarii de bani si terorismului, ridicand si probleme precum securitatea cibernetica, taxarea si protectia datelor personale.

Citeste materialul integral pe G4Media.ro.

Citeste si:
Zuckerberg lanseaza Facebook Pay: cum functioneaza
Zuckerberg lanseaza Facebook...
Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Imobiliare, bursa, bitcoin sau aur? Care a fost investitia anului 2019