Interventia BNR pentru sustinerea cursului leu in raport cu moneda unica europeana a costat Romania peste un miliard de euro, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Botosani, deputatul Marius Budai, fost ministru al Muncii in guvernul Dancila.

"Vis-a-vis de cursul euro, ne-a costat din rezervele valutare ale Romaniei peste un miliard de euro interventia BNR in piata pentru a putea tine cursul valutar sub cinci lei", a afirmat Marius Budai (foto), citat de Agerpres.

Deputatul PSD Botosani a sustinut ca, intr-o singura luna de guvernare, PNL a indatorat Romania cu 8,5 miliarde de lei, in conditiile in care cea mai mare datorie lunara facuta de guvernarea PSD a fost de 3,9 miliarde de lei.

"Am facut o analiza a cat a costat si evolutia economica a Romaniei in prima luna de guvernare a PNL si pot spune cu siguranta ca PNL egal PDL, egal CDR, perioada 1996-2000. In guvernarea CDR s-au inchis si vandut Bancorex si Bankoop. Acum, aflam ca CEC va fi listata la bursa si Hidroelectrica la fel. Suntem in situatia in care o luna de guvernare PNL a costat Romania peste zece miliarde de lei. Si acum sa va prezint cifre: imprumuturi de 8,5 miliarde, in situatia in care noi eram acuzati ca indatoram tara. Noi, de fapt, imprumutam 3,9 miliarde, cel mai mare imprumut al Romaniei pe timpul PSD, 3,9 miliarde in cea mai grea luna. Iata ca ei au imprumutat 8,5 miliarde", a mai afirmat Marius Budai.

Citeste si:
Deficitul balantei comerciale a ajuns la 10 MILIARDE de euro
Deficitul balantei comerciale...
Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Preturile au crescut cu 4% in decembrie 2019