Compania FintechOS a primit o investitie Serie A in valoare de 12,7 milioane de euro in cadrul unei runde care a fost condusa de Digital East Fund din partea Earlybird Venture Capital si OTB Ventures, cu participarea actualilor investitori GapMinder si Launchhub Ventures.

Tehnologia FintechOS permite bancilor si companiilor de asigurari traditionale sa isi imbunatateasca canalele digitale in asa fel incat sa tina pasul cu asteptarile in continua schimbare ale clientilor.

"Cu ajutorul tehnologiei si expertizei FintechOS bancile si companiile de asigurari pot lansa in saptamani, in loc de luni sau ani - produse si servicii hiper-personalizate, complet digitale, bazate pe surse complexe de date. Implementarea tehnologiei FintechOS se poate realiza ca Software-as-a-Service, compania ajutand clientii in procesul lor de migrare catre cloud, dar si local (on-premises), platforma integrandu-se cu usurinta cu tehnologiile din infrastructura existenta", se arata in comunicatul de presa emis de catre companie.

FintechOS ofera clientilor sai posibilitatea de a utiliza date din peste 150 de surse integrate (din retele sociale, informatii contextuale, sisteme in cloud si solutii enterprise), precum si 20 de procese financiare automatizate (bazate pe inteligenta artificiala, precum KYC – Know Your Customer, Customer 360, preturi, analiza de risc etc). De asemenea, FintechOS pune la dispozitie si un marketplace cu peste 50 de aplicatii open source create pentru a facilita utilizarea tehnologiei in procesele de onboarding a clientilor noi, de creditare, economisire, asigurari sau pensii. De asemenea, parteneriatele strategice cu companii mari precum Microsoft, EY, Deloitte, Publicis Sapient si CapGemini permit intrarea si adoptia mai rapida a tehnologiei FintechOS pe numeroase piete.

Fondata in 2017 de Teodor Blidarus si Sergiu Negut, compania are acum clienti in peste 20 de tari de pe trei continente. Veniturile sale anuale recurente au crescut cu 450% in 2019. Capitalul suplimentar obtinut prin noua runda de finantare va fi utilizat pentru a continua ritmul rapid de crestere a companiei si pentru extinderea operatiunilor sale in Europa, dar si in Asia de Sud-Est si Statele Unite. De asemenea, FintechOS va investi in continuare in dezvoltarea mai multor aplicatii, servicii si solutii financiare accesibile instant, pentru a facilita accesul la servicii cu valoare adaugata si personalizate pe multiple canale.

Dan Lupu, Partener la Earlybird spune: FintechOS este un pionier intr-o piata aflata in plin avant, avand viziunea de a transforma modul in care institutiile financiare reactioneaza la schimbarile pietei si la reglementarile din domeniu. Suntem mandri sa devenim parte a acestei calatorii care da directia in viitorul serviciilor financiare.”

Dan Mihaescu, Partener Fondator GapMinder declara „FintechOS schimba paradigme. Viziunea sa, precum si platforma sa tehnologica unica ajuta bancile si companiile de asigurari sa accelereze dramatic implementarea de noi modalitati complet automatizate prin care acestea interactioneaza cu clientii lor sau cu propriii angajati sau ecosisteme. Si toate acestea intr-un mod care poate genera imbunatatiri de costuri operationale si care pot fi interconectate usor cu sistemele deja existente. In ceea ce ne priveste, GapMinder s-a implicat inca din 2018 sa sustina aceasta companie unica si suntem increzatori sa investim in continuare si sa urmarim cresterea lor rapida la nivel international.”

Adam Niewinski, General Partner la OTB Ventures declara: Suntem dornici sa investim in companii tehnologice cu o pozitionare unica, ce pot creste exponential. Tehnologia FintechOS este transformationala prin capacitatea sa de a oferi o adevarata automatizare digitala pentru toate serviciile si produsele pe care le ofera bancile si companiile de asigurari. Aceasta noua tehnologie nu este costisitoare si, in acelasi timp, este foarte adaptabila, contribuind la obtinerea unor economii masive, la scaderea costurilor si oferind totodata stimulatori de crestere pentru institutiile financiare.”

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri