FintechOS, furnizor global de tehnologie pentru companii din domeniul serviciilor financiare, își anunță lansarea pe piața din Statele Unite.

În SUA, FintechOS va lucra atât pentru instituții bancare și de creditare tradiționale, cât și pentru fintech-uri. Obiectivul companiei este să atragă cel puțin 15 clienți până la finalul anului 2022.

Ecosistemul FintechOS le permite băncilor, instituțiilor de creditare și companiilor de asigurări să lanseze pe piață produse digitale. Prin abordarea sa modulară low-code, FintechOS le oferă băncilor posibilitatea de a crea, testa și scala noi produse și servicii digitale.

FintechOS se extinde în SUA și datorită potențialul pieței. În 2018, aproximativ 61% din populația americană utiliza servicii bancare digitale, proporția fiind estimată să crească la 65,3% până în 2022.

„Intrarea FintechOS pe piața din Statele Unite le oferă băncilor și instituțiilor de credit oportunitatea să inoveze rapid și să-și întărească poziția în această cursă a digitalizării. Până în 2024, 4 din 5 deținători de cont bancar din Statele Unite vor interacționa digital cu banca lor cel puțin o dată pe lună, ceea ce demonstrează că și furnizorii de servicii financiare trebuie să devină foarte agili”, spune Steve Rooney, Senior Vice President of North America. „Tehnologia noastră le va da băncilor, dar și uniunilor de creditare și furnizorilor de servicii financiare din noua generație, șansa să creeze în foarte scurt timp astfel de interacțiuni complet digitale cu consumatorii, în contextul unei evoluții foarte rapide a industriei fintech americane”, a adăugat Rooney.

Produse pentru utilizatori individuali și IMM-uri

Pe de altă parte, FintechOS vine pe piața americană cu o tehnologie care încorporează capabilități de tip plug and play, ce permit lansarea pe piață a unor produse destinate utilizatorilor individuali și IMM-urilor.

FintechOS va colabora cu parteneri de precum Microsoft, Deloitte, Persistent și Capgemini. Compania va coopera de asemenea cu analiști americani, lideri de opinie, firme de consultanță și investitori.

„Tehnologia noastră, cu un grad ridicat de personalizare și granularitate, le va permite furnizorilor de servicii financiare să construiască de la un nivel redus, și să își stabiliească obiective ambițioase pe care pot să le atingă rapid. Vom ajuta astfel la remedierea situației actuale în care – deși sunt dispuse să inoveze rapid – băncile și instituțiile de creditare nu au suficient sprijin din partea actualilor furnizori de tehnologie”, a declarat Sergiu Neguț, co-fondator și Managing Director pe America de Nord al FintechOS.

Peste 100 de noi angajați vor fi recrutați pentru echipa locală, atât în departamentele de product management și vânzări, dar și în cele de marketing și relații cu clienții. Până la finalul anului următor, FintechOS plănuiește să aibă 400 de angajați la nivel global.

În aprilie, FintechOS a anunțat că a primit o investiție de 60 de mil. USD într-o rundă de finanțare Serie B, pentru a-și accelera expansiunea globală. Investiția a fost condusă de Draper Esprit, unul dintre cele mai active fonduri din Europa, cu investiții în companii de tehnologie care cresc rapid și au ambiții globale.

Sursa foto: FintechOS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri