Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a afirmat miercuri ca ar sprijini ideea indreptarii Programului 'Prima Casa' spre componente sociale, precizand ca nu mai merge in formula in care oricine apeleaza la 'Prima Casa', "chiar daca nu e prima casa".

Vino alaturi de noi la evenimentul Financial Forum, organizat de wall-street.ro, pentru a afla de la macroeconomisti de top, membri marcanti ai mediului de business si reprezentanti ai autoritatilor publice incotro se indreapta economia Romaniei si care sunt solutiile de finantare potrivite pentru afacerea ta. Inscrie-te gratuit AICI.

"Eu inclin spre punctul de vedere care este acum relativ dominant ca atata vreme cat creditarea ipotecara a pornit la drum cu dobanzi relativ mici, intr-o maniera sanatoasa, fara program, daca mai ramane acest Program (Prima Casa n.r.) el trebuie sa aiba o anumita directie, o anumita tenta, ca orice program guvernamental. Deci indreptarea lui spre componente sociale, trebuie sa fie Prima Casa, dar nu orice fel de prima casa la oricine. Adica sa fie cu reguli mai stricte. Sprijin o asemenea ideea, dar discutia este politica in principal si nu as vrea sa influentez in niciun fel discutia politica", a spus Mugur Isarescu.

Guvernatorul BNR a afirmat ca programul a avut un rol pozitiv, dar ca nu mai merge in forma in care oricine apeleaza la 'Prima Casa' "chiar daca nu e prima casa", sustinand totodata ca acesta trebuie sa fie un program sanatos si sa aiba o directie clara.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri