Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a afirmat miercuri ca ar sprijini ideea indreptarii Programului 'Prima Casa' spre componente sociale, precizand ca nu mai merge in formula in care oricine apeleaza la 'Prima Casa', "chiar daca nu e prima casa".

Vino alaturi de noi la evenimentul Financial Forum, organizat de wall-street.ro, pentru a afla de la macroeconomisti de top, membri marcanti ai mediului de business si reprezentanti ai autoritatilor publice incotro se indreapta economia Romaniei si care sunt solutiile de finantare potrivite pentru afacerea ta. Inscrie-te gratuit AICI.

"Eu inclin spre punctul de vedere care este acum relativ dominant ca atata vreme cat creditarea ipotecara a pornit la drum cu dobanzi relativ mici, intr-o maniera sanatoasa, fara program, daca mai ramane acest Program (Prima Casa n.r.) el trebuie sa aiba o anumita directie, o anumita tenta, ca orice program guvernamental. Deci indreptarea lui spre componente sociale, trebuie sa fie Prima Casa, dar nu orice fel de prima casa la oricine. Adica sa fie cu reguli mai stricte. Sprijin o asemenea ideea, dar discutia este politica in principal si nu as vrea sa influentez in niciun fel discutia politica", a spus Mugur Isarescu.

Guvernatorul BNR a afirmat ca programul a avut un rol pozitiv, dar ca nu mai merge in forma in care oricine apeleaza la 'Prima Casa' "chiar daca nu e prima casa", sustinand totodata ca acesta trebuie sa fie un program sanatos si sa aiba o directie clara.

Citeste si:
Programul "Prima Casa" nu va disparea, garanteaza Daniel Zamfir
Daniel Zamfir: Daca are...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce crede Isarescu despre "noul indice ROBOR"