In acest moment finalizam o analiza a acestui program, este un program de succes, a fost un program de succes in anii precedenti, avem peste 160 de mii de proiecte pe Prima Casa", a declarat ministrul de Finante, Anca Dragu, la finalul sedintei saptamanale a Executivului, potrivit Mediafax.

Intrebata de jurnalisti daca ar mai fi oportuna prelungirea programului Prima Casa, initiat in 2009, Anca Dragu a precizat: ”Poate nu ar fi opurtuna in acealesi conditii".

Anca Dragu a mai spus ca sunt analizate toate posibilitatile si ca motivele care ar putea inclina impotriva continuarii programului Prima Casa sunt legate de o crestere accelerata a creditului in afara programului si o lichiditate foarte buna in banci, care "nu ar mai necesita atata sprijin din partea statului".

"In acest moment ne uitam la oportunitatea programului si luam in calcul diferite secenarii. Aceste secenarii au in vedere actualele date economice si macroeconomice, deoarece constatam o crestere accelerata a creditului in afara programului Prima Casa. De asemnea, avem o situatie a lichiditatii in banci foarte buna care nu ar mai necesita atata sprijun din partea statului. Deci toate aceste elemente legate de costuri si oportunitati sunt luate in considerarea in acest moment", a precizat Anca Dragu.