Alina Gorghiu , copresedintele PNL, a declarat ca liberalii au stabilit ce vor sustine in dezbaterile din Camera Deputatilor cu privirea la Legea darii in plata. Printre lucrurile cerute de ei se afla eliminarea plafonului privind creditele introdus in Senat si exceptarea programului "Prima Casa" din prevederile legii.

Partidul National Liberal considera ca nu se pune problema retroactivitatii si doreste ca legea sa se aplice in continuare contractelor aflate in derulare, conform News.ro

"Suntem pentru eliminarea plafonului stabilit in Senat, pentru un motiv pe care l-am spus public de nenumarate ori. (...) Este un plafon care stabileste o discriminare foarte clara si temerea noastra, ca aceasta lege in baza acestui articol poate fi atacata la CCR, este reala", a spus Alina Gorghiu.

Liderul PNL a precizat ca partidul va sustine si exceptarea programului "Prima Casa" din prevederile legii. Mai mult, liberalii vor cere masuri suplimentare pentru a se asigura ca legea se va aplica doar titularilor de contract, respectiv cei care au luat casa in scop de domiciliu, pentru a elimina posibilitatea ca de prevederi sa beneficieze si "samsarii sau speculatorii".

Reexaminarea ceruta de catre presedintelui Klaus Iohannis privind proiectul Legii darii in plata va intra in dezbaterile Comisiei juridice a Camerei Deputatilor.

In dezbaterile din Senat a fost respins un amendament la proiectul Legii darii in plata prin care erau exceptate de la aplicarea acestei legi creditele contractate cu garantii guvernamentale, cum ar fi Prima Casa. In schimb, darea in plata nu se va face pentru creditele cu o valoare mai mare de 150.000 de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Bancile cer verificarea constitutionalitatii legii darii in plata
Setari Cookie-uri