Partidul National Liberal considera ca nu se pune problema retroactivitatii si doreste ca legea sa se aplice in continuare contractelor aflate in derulare, conform News.ro

"Suntem pentru eliminarea plafonului stabilit in Senat, pentru un motiv pe care l-am spus public de nenumarate ori. (...) Este un plafon care stabileste o discriminare foarte clara si temerea noastra, ca aceasta lege in baza acestui articol poate fi atacata la CCR, este reala", a spus Alina Gorghiu.

Liderul PNL a precizat ca partidul va sustine si exceptarea programului "Prima Casa" din prevederile legii. Mai mult, liberalii vor cere masuri suplimentare pentru a se asigura ca legea se va aplica doar titularilor de contract, respectiv cei care au luat casa in scop de domiciliu, pentru a elimina posibilitatea ca de prevederi sa beneficieze si "samsarii sau speculatorii".

Citeste si:

Reexaminarea ceruta de catre presedintelui Klaus Iohannis privind proiectul Legii darii in plata va intra in dezbaterile Comisiei juridice a Camerei Deputatilor.

In dezbaterile din Senat a fost respins un amendament la proiectul Legii darii in plata prin care erau exceptate de la aplicarea acestei legi creditele contractate cu garantii guvernamentale, cum ar fi Prima Casa. In schimb, darea in plata nu se va face pentru creditele cu o valoare mai mare de 150.000 de euro.