Grupul Exxon Mobil, cea mai mare companie petroliera din lume listata la bursa, si gigantul de tehnologie Amazon au anuntat in cadrul evenimentului CES 2020 un parteneriat in urma caruia soferii isi pot plati combustibilul prin comenzi vocale atribuite asistenului virtual Alexa.

Soferii ale caror masini sunt compatibile cu Alexa sau care au dispozitive mobile cu aplicatia instalata vor putea sa isi plateasca combustibilul folosind comenzi vocale adresate asistentului virtual. Companiile partenere spun ca aceasta solutie este o premiera pentru industrie si va fi lansata pentru inceput in Statele Unite ale Americii in luna aprilie, urmand a fi disponibila la peste 11.5000 de benzinarii Exxon, conform CNN.

Hai alaturi de noi la Future Banking 2020 pentru a fi la curent cu ultimele tendinte din zona de digital banking si FinTech. Te poti inscrie AICI.

Clientii care vor folosi Alexa pentru a-si plati combustibilul vor fi pusi sa confirme locatia statiei si numarul pompei. Tranzactia va fi procesata folosind Amazon Pay si informatiile contului atasat.

Acest parteneriat este doar unul dintre eforturile gigantului Amazon in zona de plati, dezvoltatorii companiei lucrand la mai multe proiecte inovatoare. Anul trecut a fost anuntata o solutie prin intermediul careia Amazon poate identifica persoanele doar prin scanarea mainilor. Astfel, in momentul in care ajung la casa de marcat, clientii nu mai trebuie sa scoata cardul din portofel pentru a plati, ci pur si simplu sa isi treaca mana prin dreptul unui scanner.

Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, ar dori sa implementeze solutia la inceputul anului urmator in mai multe magazine din lantul Whole Foods, achizitionat in 2017 in urma unei tranzactii evaluate la 13,7 miliarde de dolari. Senzorii folositi de catre noile solutii sunt diferiti de cei pe care ii intalmin in randul sistemelor de autentificare ale smartphone-urilor, clientii nefiind nevoiti sa atinga suprafata dispozitivelor pentru a demara procesul de plata.

Sursa foto: lev radin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri