Science Fiction-ul devine realitate: Amazon vrea sa te faca sa lasi nu doar portofelul acasa, ci si telefonul, bratara, ceasul sau orice alt dispozitiv prin intermediul caruia poti face plati electronice in ziua de astazi si sa platesti doar prin scanarea mainii.

Dezvoltatorii din spatele gigantului american de retail online testeaza o solutie prin intermediul careia pot identifica persoanele doar prin scanarea mainilor. Astfel, in momentul in care ajung la casa de marcat, clientii nu mai trebuie sa scoata cardul din portofel pentru a plati, ci pur si simplu sa isi treaca mana prin dreptul unui scanner, conform nypost.com.

Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, ar dori sa implementeze solutia la inceputul anului urmator in mai multe magazine din lantul Whole Foods, achizitionat in 2017 in urma unei tranzactii evaluate la 13,7 miliarde de dolari. Senzorii folositi de catre noile solutii sunt diferiti de cei pe care ii intalmin in randul sistemelor de autentificare ale smartphone-urilor, clientii nefiind nevoiti sa atinga suprafata dispozitivelor pentru a demara procesul de plata.

Apreciaza pagina Future Banking AICI pentru a fi la curent cu ultimele trenduri din industrie.

Numele de cod al proiectului este "Orville" si le va permite clientilor cu conturi Amazon Prime sa isi scaneze mainile in magazine pentru a le asocia cu cardurile lor de debit sau de credit.

Amazon este cunoscut pentru initiativele ambitioase din sectorul de plati, lansand in 2018 conceptul de magazine Amazon Go. Acestea nu au casieri, clientii folosind aplicatia de pe smartphone-uri pentru a scana un cod QR la intrare. Plata se efectueaza automat la iesirea din magazin, aplicatia stiind ce cumparaturi au facut datorita sistemului de supraveghere. Puteti afla mai multe despre cum decurge o runda de cumparaturi intr-un magazin Amazon Go, intrand AICI.

Dincolo de initiativa companiei Amazon, autentificarea biometrica isi face din ce in ce mai mult loc in randul exeprientelor de plata oferite de jucatorii din sectorul financiar la nivel global. Ramane de vazut cati dintre acestia vor reusi sa castige increderea clientilor, care de cele mai multe ori isi fac griji cu privire la siguranta oferita de asemenea solutii atunci cand vine vorba de datele personale.

Sursa foto: lev radin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri