TBI Bank lanseaza un depozit in lei cu scadenta la 15 luni si dobanda de 4,4% pe an. Produsul se adreseaza in principal celor care isi doresc sa economiseasca pe o perioada cuprinsa intre unul si doi ani.

Noul depozit TBI Bank poate fi constituit in reteaua de agentii sau prin intermediul platformei de depozite online a bancii. Institutia financiara nu percepe costuri pentru constituirea sau administrarea depozitelor si nici in situatia retragerii in numerar a sumelor din depozit la scadenta. In caz de lichidare anticipata a depozitului, clientii primeste o dobanda de 1%, conform unui comunicat de presa emis de catre banca.

“In prezent, fiecare dintre noi are un obiectiv cand vine vorba despre economisire - fie ca punem bani deoparte pentru o noua masina, pentru o locuinta, pentru o vacanta intr-un loc exotic sau pentru batraneti linistite. Ca sa atingem acest obiectiv trebuie sa avem in vedere un orizont de timp potrivit pentru noi si sa economisim eficient. Asta inseamna o dobanda buna care, in cel mai bun caz, sa depaseasca rata inflatiei si, foarte important, o solutie de economisire fara costuri ascunse", declara Denis Caciula, Head of Deposit Management in cadrul TBI Bank.

Pe langa noul produs de economisire, incepand cu 1 Ianuarie 2020, TBI Bank a actualizat dobanzile oferite la toate depozitele in lei, cu scadente care variaza intre 1 si 36 de luni, oferind intre 1,6% si 4,4% pe an in functie de perioada aleasa. Rata anuala a inflatiei a urcat la 4% in luna decembrie a acestui an, de la 3,8% in noiembrie, in conditiile in care marfurile alimentare s-au scumpit cu 5,08%, cele nealimentare cu 3,31% iar pretul serviciilor a inregistrat un avans de 4,16%, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Topul dobanzilor la depozitele bancare in lei pe 12 luni