CEC Bank intra in liga selecta a bancilor care si-au dezvoltat propria aplicatie de plata cu telefonul mobil. CEC Pay, aplicatia Android prin care clientii bancii pot plati contactless utilizand tehnologia NFC, poate fi folosita de clientii bancii de stat doar pentru inrolarea cardurilor Visa. Urmeaza in foarte scurt timp sa ofere serviciul si pentru posesorii de telefoane Apple prin parteneriatul incheiat cu Apple Pay.

CEC Pay permite inclusiv transferuri rapide de bani atat catre alti utilizatori de CEC Pay, cat si catre carduri emise de alte banci din Romania. Utilizatorii CEC Pay vor putea sa isi personalizeze experienta de plata si sa isi securizeze tranzactiile, direct din aplicatie, prin activarea optiunii de autorizare tranzactii in cazul unor plati cu o anumita valoare sau in cazul mai multor tranzactii consecutive, a anuntat banca intr-un comunicat.

Discutam mai mult despre platile mobile si impactul acestora in piata locala la conferinta Future Banking, din 12-13 mai. Iti poti rezerva locul AICI.

„Tehnologia si nevoile clientilor nostri evolueaza, de aceea platile mobile sunt una dintre prioritatile noastre si am inceput cu CEC Pay intrucat peste 80% din portofoliul nostru de clienti sunt utilizatori ai sistemului de operare Android. Urmeaza ca in prima parte a acestui an sa lansam si o solutie de plata similara pentru utilizatorii de sistem iOS. Suntem foarte atenti la tot ce se intampla la nivel de tehnologii noi si solutii inteligente de plata si transfer bani. Banking-ul pana la urma trebuie sa fie la fel de simplu si accesibil ca orice alta experienta online”, a spus Bogdan Neacsu, Director General - Presedinte CEC Bank.

Platile mobile devin din ce in ce mai populare in Romania. In acest moment, bancile din tara noastra care si-au dezvoltat propriile aplicatii prin care le permit utilizatorilor sa faca plati mobile sunt Banca Transilvania (BT Pay), ING Bank (ING Pay), Raiffeisen Bank (RaiPay) si BCR (George Pay), toate acestea oferind de asemenea si posibilitatea de integrare cu Apple Pay.

Citeste si:
Lansare: clientii BCR pot plati acum si cu ceasurile Fitbit si Garmin
Clientii BCR pot plati acum...

De cealalta parte sunt si jucatori bancari care au intrat pe zona de mobile payments prin partenerierea directa cu portofelul digital detinut de gigantul de tehnologie american, fara a lansa produse proprii. Acestia sunt Unicredit Bank, OTP Bank Romania si Credit Europe Bank.

Pentru a putea plati cu telefonul, utilizatorii CEC Pay au de urmat doar cativa pasi:

  • sa descarce aplicatia din Google Play Store
  • sa adauge cardurile Visa, de debit sau de credit, de persoana fizica sau juridica
  • sa faca prima plata la POS cu telefonul mobil.

Serviciul CEC Pay este gratuit, iar platile cu telefonul mobil sunt realizate fara taxe sau comisioane. Clientii pot consulta ghidul de utilizare CEC Pay la adresa www.cec.ro

Citeste si:
Amazon vrea sa iti platesti combustibilul prin comenzi vocale
Amazon vrea sa iti platesti...
Sursa foto: Paisit Teeraphatsakool / Shutterstock.com

New PODCAST Alert << Future Banking >>

New PODCAST Alert << Future Banking >>

Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Open Banking Meet-up #5: un nou eveniment dedicat implementarii PSD2