În ianuarie, CEC Bank intra în liga selectă a băncilor care aveau propria aplicație de plată cu telefonul mobil. CEC Pay, aplicația Android prin care clienții băncii pot plăti contactless utilizând tehnologia NFC, poate fi folosită de clienții băncii de stat doar pentru înrolarea cardurilor Visa. La doar câteva luni distanță, după cum a scris wall-street.ro încă de la sfârșitul anului 2019, și posesorii de telefoane Apple își pot înrola cardurile CEC Bank în Apple Pay.

"Apple Pay este ușor de configurat, iar clienții se pot bucura în continuare de toate avantajele și beneficiile oferite de cardurile CEC Bank. Pentru plățile în magazine, Apple Pay este compatibil cu modelele iPhone SE, iPhone 6 sau modelele mai noi și cu Apple Watch. Utilizarea Apple Pay este gratuită, atât în țară, cât și în străinătate, iar plățile cu cardul, prin telefonul mobil sau Apple Watch sunt realizate fără taxe sau comisioane", se arată în comunicatul CEC Bank.

Știrea inițială din ianuarie

CEC Pay permite inclusiv transferuri rapide de bani atât către alți utilizatori de CEC Pay, cât și către carduri emise de alte bănci din România. Utilizatorii CEC Pay vor putea să își personalizeze experiență de plata și să își securizeze tranzacțiile, direct din aplicație, prin activarea opțiunii de autorizare tranzacții în cazul unor plăti cu o anumită valoare sau în cazul mai multor tranzacții consecutive, a anunțat banca într-un comunicat.

Discutăm mai mult despre plățile mobile și impactul acestora în piață locală la conferință Future Banking, din 12-13 mai. Îți poți rezervă locul AICI.

„Tehnologia și nevoile clienților noștri evoluează, de aceea plățile mobile sunt una dintre prioritățile noastre și am început cu CEC Pay întrucât peste 80% din portofoliul nostru de clienți sunt utilizatori ai sistemului de operare Android. Urmează că în prima parte a acestui an să lansăm și o soluție de plata similară pentru utilizatorii de sistem iOS. Suntem foarte atenți la tot ce se întâmplă la nivel de tehnologii noi și soluții inteligente de plata și transfer bani. Banking-ul până la urmă trebuie să fie la fel de simplu și accesibil că orice altă experiență online”, a spus Bogdan Neacșu, Director General - Președinte CEC Bank.

Plățile mobile devin din ce în ce mai populare în România. În acest moment, băncile din țară noastră care și-au dezvoltat propriile aplicații prin care le permit utilizatorilor să facă plăti mobile sunt Banca Transilvania (BT Pay), ING Bank (ING Pay), Raiffeisen Bank (RaiPay) și BCR (George Pay), toate acestea oferind de asemenea și posibilitatea de integrare cu Apple Pay.

De cealaltă parte sunt și jucători bancari care au intrat pe zona de mobile payments prin partenerierea directă cu portofelul digital deținut de gigantul de tehnologie american, fără a lansa produse proprii. Aceștia sunt Unicredit Bank, OTP Bank România și Credit Europe Bank.

Pentru a putea plăti cu telefonul, utilizatorii CEC Pay au de urmat doar câțiva pași:

  • să descarce aplicația din Google Play Store
  • să adauge cardurile Visa, de debit sau de credit, de persoană fizică sau juridică
  • să facă prima plata la POS cu telefonul mobil.

Serviciul CEC Pay este gratuit, iar plățile cu telefonul mobil sunt realizate fără taxe sau comisioane. Clienții pot consulta ghidul de utilizare CEC Pay la adresa www.cec.ro

Sursa foto: Paisit Teeraphatsakool / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri