Libra Internet Bank lansează Libra Pay, o aplicație proprie de plată cu telefonul mobil disponibilă pe Android doar pentru clienții cu carduri Mastercard. Aceștia vor putea retrage bani de la bancomatele care dispun de tehnologie contactless și au afișată sigla Mastercard.

„Plata cu telefonul este un pas firesc pentru Libra Internet Bank, în condițiile în care vorbim despre una dintre cele mai solicitate funcționalități din partea clienților noștri persoane fizice. Astăzi, pentru telefoanele care folosesc Android. În curând, și pentru alte sisteme de operare utilizate pe dispozitivele mobile”, a declarat Eugen Goga, Director General Adjunct al Libra Internet Bank.

Totodată, în contextul în care Google Pay este aproape de lansarea în România, toți clienții Libra ar putea beneficia de plățile cu telefonul mobil dacă banca decide să implementeze și soluția gigantului american. Totodată, conform unor declarații ale partenerilor de la Radio Guerilla, Libra Internet Bank ar lansa și Apple Pay în decembrie.

Libra Internet Bank este membră a grupului american de investiții New Century Holdings (din 2003) și are o rețea de 55 de sucursale. Banca este specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor și a fost în ultima perioadă foarte activă în stabilirea unor parteneriate cu Fintech-urile.

Ultimul jucător care a lansat o soluție de plăți mobile pe Android a fost Up România, Up Mobil Pay fiind disponibilă pentru toate cardurile preplătite de beneficii (Up Dejun, Up Cadou, Up Vacanță, Up Cultură).

Totodată, peste 20 de bănci și instituții financiare oferă în România posibilitatea de plată cu Apple Pay, acesta fiind cel mai popular portofel digital din piață. Dintre acestea, BCR, Banca Transilvania, ING Bank, Raiffeisen Bank, CEC Bank, OTP Bank, Orange Money, Edenred, Up România și Sodexo au dezvoltat și portofele digitale proprii pentru posesorii de telefoane cu Android.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri