Bitcoin se bucura de un inceput de an bun, alimentand optimismul investitorilor in acest tip de “active” digitale, investitori care nu au mai avut parte de un astfel de parcurs pozitiv la inceput de an al criptomonedei din anul 2014.

In jur de 20% este cresterea pe care Bitcoin a inregistrat-o in aceste prime doua saptamani ale anului 2020, apropiindu-se de pragul de 9.000 de dolari per unitate. O crestere procentuala asemanatoare a fost inregistrata ultima data la inceputul anului 2014, cand valoarea criptomonedei s-a majorat cu 14%, conform WSJ.com.

Cresterea celei mai mari criptomonede, ca valoare de piata, a atras dupa ea si majorarea valorii in randul altor monede digitale precum ripple sau ether care au inregistrat un avans de 25% si 20% in aceasta luna. Cresterea a fost impulsionata, conform expertilor din piata, si de decizia grupului bursier american CME de a lansa contracte futures pentru bitcoin la inceputul anului.

La momentul publicarii acestei stiri, conform platformei coindesk, preturile acestor criptomonede per unitate sunt:

  • Bitcoin - 8.764 de dolari.
  • Ether - 166,21 de dolari.
  • Ripple - 0,23 de dolari.

Conform platformei coinmarketcap.com, la momentul publicarii acestei stiri, valoarea pietei de criptomonede, cunoscuta pentru volatilitatea sa crescuta si lipsa unor reglementari stricte, se ridica la peste 240 de miliarde de dolari.

Sursa foto: REDPIXEL.PL

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri