Valoarea unui Bitcoin a scazut la finalul zilei de 29 noiembrie cu peste 2.000 de dolari in decurs de cateva ore, conform graficului prezentat de catre Coindesk.com, dupa ce criptomoneda depasise pragul de 11.000 de dolari.

Daca ieri, 29 noiembrie, in jurul orei 16:00, ora Romaniei, CoinDesk.com arata un pret situat in jurul valorii de 11.363 de dolari pentru un Bitcoin, la ora 21:39, acesta scazuse pana in jurul valorii de 9.250 de dolari, inregistrand astfel o depreciere de peste 2.000 de dolari.

sursa foto: coindesk.com

Scaderea pretului a coincis cu semnalarea unor probleme tehnice din partea mai multor platforme importante de tranzactionare, respectiv Bitstam, Gemini si GDAX, conform mai multor mesaje din social media, noteaza coindesk.com. In ultimele ore ale zilei de 29 noiembrie, valoarea monedei a dat semne de revenire, osciland in jurul sumei de 10.000 mii de dolari.

Bithum si Coinnest din Coreea de Sud sau ACX din Australia sunt o parte dintre platformele unde un Bitcoin se tranzactionase la inceputul zilei de 29 noiembrie la o valoare de peste 12.000 de dolari, valoare ce parea sa intareasca scenariile mai multor vorbitori care anuntasera o crestere spectaculoasa a monedei pana la finalul anului.

Totusi, anul 2017 a fost unul in care cea mai "populara" moneda virtuala a uimit cu cresteri incredibile, demne de un scenariu SF, avand in vedere ca, in ianuarie, pretul unui Bitcoin se situa in jurul sumei de 700 de dolari, iar acum oscileaza in jurul valorii de 10.000 de dolari.

Sursa foto: By A StockStudio / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri