Sa faci banking devine din ce in ce mai usor, iar la inceput de 2020 am decis sa iti reamintim o parte dintre optiunile pe care te poti baza pentru a avea un an cat mai productiv.

Drumurile la banca devin din ce in ce mai rare, deoarece banca a venit la tine prin intermediul aplicatiilor de mobile si Internet banking. Nici cardul nu il mai vezi chiar atat de des la culoare, pentru ca telefonul poate face toata treaba, il poti folosi inclusiv pentru a retrage bani de la bancomat. Incepem asadar cu optiunile care te pot ajuta deja sa faci banking urban cat mai bine in 2020.

Platile cu telefonul

La final de ianuarie se implinesc doi ani deja de cand iti poti lasa cardul acasa fara nicio grija, pentru ca ai acces la plata cu telefonul prin intermediul BT Pay. Dincolo de plati la POS, portofelul digital iti ofera posibiltatea de a transfera fonduri catre contactele din agenda care il folosesc sau intre propriile tale conturi.

Ai acces la toate cheltuielile tale realizate prin intermediul cardurilor pe care ti le-ai incarcat in portofelul digital, prezentate pe domenii precum supermarket, utilitati etc. Poti profita de asta pentru a vedea pe ce ai dat cei mai multi bani anul trecut si daca ai putea sa reduci din cheltuielile respective.

Portofelul digital te lasa sa iti setezi limitele de tranzactionare, retragerile de la bancomat si numarul de plati pe care le poti efectua.

Citeste si:
Yahoo! Messenger isi da ultima suflare: cum iti salvezi convorbirile
Yahoo! Messenger isi da...

Daca ai un card de credit, nu mai trebuie sa stai cu ochii pe calendar pentru a nu rata ziua in care sa iti platesti obligatiile lunare. Portofelul digital iti ofera posibilitatea de a seta automat plata la data scadentei sau in orice alta zi preferata de tine.

De asemenea, daca esti posesorul unui telefon iPhone, poti avea acces la Apple Pay, datorita parteneriatului activ incepand cu luna iunie a anului 2019.

Banking direct din aplicatiile de mesagerie

Daca mai sus vorbeam despre faptul ca iti poti uita cardul acasa fara griji, trecem la urmatorul nivel: poti transfera bani in timp ce vorbesti cu prietenii tai, fara a parasi conversatia.

Datorita Social Banking Solution, telefonul tau poate realiza urmatoarele operatiuni in timp ce folosesti oricare dintre aplicatiile de mesagerie:

-trimitere bani (lei, euro) catre persoanele din agenda telefonului care sunt clienti BT
-solicitare de bani (lei, euro) de la contactele din telefon.
- verificarea soldurilor pentru cardurile adaugate in BT Pay.

Citeste si:
Sfaturile care te vor face expert in WhatsApp
Sfaturile care te vor face...

Self-banking prin BT Visual Help

Dincolo de utilizarea aplicatiilor mentionate mai sus, iti poti bloca cardul, seta limitele de tranzactionare si reemite un card nou apeland si la optiunea BT Visual Help.

Pentru a avea acces la aceasta optiune trebuie sa realizezi urmatorii pasi:

  • Apelezi call-center-ul BT: 0264 308 028.
  • Alegi optiunea BT Visual Help.
  • Primesti un SMS cu un link si urmezi pasii.

Retrageri cu telefonul de la bancomat

Pentru ca te-ai obisnuit deja sa platesti cu telefonul, retragerea de la bancomat prin intermediul acestuia nu putea sa lipseasca. Astfel, daca ai un telefon cu Android, poti face acest lucru prin intermediul aplicatiei BT Pay, iar in cazul iOS, apelezi la Apple Pay.

Trebuie sa apropii telefonul de semnul contactless de pe bancomat, te autentifici, dupa care urmezi pasii unei retrageri standard de numerar de la ATM.

In cazul in care ai intrebari, nu uita ca poti sa apelezi oricand la Intreb BT.

Citeste si:
Noua aplicatie de la Apple. Va concura cu Snap si Facebook
Apple lanseaza aplicatia...

Sursa foto: TippaPatt / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
#bankingurban De ce e mai usor banking-ul pentru antreprenori in 2020
Setari Cookie-uri