FinTech-ul Revolut a anunțat astăzi că utilizatorii care dețin conturi Metal sau Premium pot acum să cumpere și să vândă aur direct din aplicația Revolut.

Aurul va fi disponibil în aplicația Revolut în secțiunea „Bunuri” din Tabloul de bord. Utilizatorii pot cumpăra și tranzacționa aur, în baza datelor de performanță a pieței pe care Revolut le obține de la o companie parteneră, conform unui comunicat de presă emis de către companie.

Expunerea la aur poate fi transferată de la un utilizator Revolut la altul prin intermediul aplicației Revolut sau poate fi convertită instantaneu în criptomonede sau în bani, pentru efectuarea de plăți. Revolut oferă de asemenea o funcționalitate de schimb automat prin care utilizatorii pot stabili un anumit preț la care doresc să tranzacționeze aurul, fintech-ul urmând să finalizeze tranzacția atunci când prețul pieței atinge prețul stabilit.

„Accesul la aur este cel mai recent pas pe care l-am făcut pentru a le oferi utilizatorilor posibilitatea de a-și diversifica portofoliul. Exact ca în cazul investițiilor la bursă, mulți au simțit că nu pot avea acces la aur, neștiind nici de unde să înceapă. Ne-am asigurat că obținerea accesului la expunerea la aur este cât se poate de simplă și ieftină, utilizatorii putând tranzacționa volumele care li se potrivesc. Obiectivul nostru este să lansăm noi produse financiare pentru utilizatorii noștri și să le oferim cât de multe opțiuni se poate, astfel încât să poată economisi, investi și gestiona banii proprii în modul pe care-l doresc”, a declarat Ivan Chalov, Product Owner for Precious Metals - Revolut.

Utilizatorii Metal și Premium vor putea avea acces imediat la aur prin actualizarea aplicației Revolut și selectarea secțiunii „Bunuri” din Tabloul de bord. Spre deosebire de banii electronici, aurul nu este reglementat în Marea Britanie de către Autoritatea pentru Conduită Financiară și nici nu este protejat prin reglementări privind banii electronici. La fel ca în cazul altor investiții, capitalul este de risc.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Raiffeisen Bank a virat 27 mil. lei către stat și a urgentat toate plățile
Setari Cookie-uri