Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat miercuri o amânare generală privind rambursarea creditelor pentru toate companiile şi debitorii privaţi până la finele anului, în ideea de a limita consecinţele economice ale răspândirii coronavirusului, transmite Reuters.

"Persoanele fizice şi companiile vor fi scutite de la plata principalului şi a dobânzilor până la finele anului pentru creditele pe care le-au luat până astăzi", a anunţat Viktor Orban într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook.

Anunţul premierului vine după ce Banca Naţională a Ungariei, condusă de Gyorgy Matolcsy, fost ministru al Economiei în guvernul lui Orban, a făcut un apel către bănci să suspende în mod voluntar rambursarea împrumuturilor pentru companii şi persoane fizice.

După ce Orban şi-a anunţat decizia, forintul ungar, care s-a depreciat cu 6% în raport cu moneda euro de la începutul acestui an, a atins un minim istoric de 355 forinţi pentru un euro. De asemenea, acţiunile grupului bancar OTP Bank au scăzut cu 7%, până la cel mai scăzut nivel de după luna iulie 2017.

Tot miercuri, premierul ungar a anunţat şi alte măsuri destinate păstrării locurilor de muncă, măsuri care vizează cele mai vulnerabile sectoare, precum turismul, restaurantele şi petrecerea timpului liber. Companiile din aceste sectoare vor fi scutite de la plata contribuţiilor sociale. Orban a precizat că acestea sunt cele mai urgente măsuri adăugând că noi măsuri destinate stimulării economiei vor fi adoptate în zilele următoare.

Sursa foto: Belish / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri