Instituţiile publice din România, dar şi instituţiile private vor lucra cu Trezoreria doar de la distanţă, începând din 20 aprilie, a anunţat joi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la Realitatea Plus.

"Continuă proiectul de digitalizare a Ministerului Finanţelor şi ANAF. Suntem în testări cu softul pentru conectarea caselor de marcat la autoritatea fiscală, ceea ce părea inimaginabil acum câteva luni. Din 20 aprilie, instituţiile publice din România, dar şi instituţiile private vor lucra cu Trezoreria doar de la distanţă. Digitalizarea aparatului public continuă, se face într-un ritm rapid. Asta este reforma de care avem nevoie în aparatul public, reforma pe care o susţin 100% este informatizarea aparatului public", a susţinut şeful de la Finanţe, conform Agerpres.

La începutul acestei luni, ministrul Finanţelor scria, pe pagina sa de Facebook, că informatizarea statului nu a fost o prioritate în ultimii treizeci de ani, deoarece foarte mulţi profitau de pe urma birocraţiei.

"Vremea acestora a trecut. Astăzi, mai mult ca oricând, este evident ca informatizarea statului este vitală. Nu elimină doar evaziunea fiscală, creşte profitabilitatea şi productivitatea, dar elimină şi deplasările inutile într-un moment în care toţi trebuie să stăm în casă cât mai mult", scria Cîţu în 4 aprilie.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
BNR urmează tendința globală și reduce dobânda cheie
Setari Cookie-uri