Compania de asigurări de viață Aegon România arata ca a luat decizia de a nu aplica excluderea riscului pandemiei la niciunul dintre produsele din portofoliu care acoperă decesul sau spitalizarea din îmbolnăvire, ca o măsură excepțională, pentru acest an, subliniind că exceptarea epidemiilor și pandemiilor este o practică uzuală în industria de profil.

"Am decis să ne despăgubim clienții si în cazul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Concret, pentru asigurările noastre de viață unde există excludere de despăgubire în caz de pandemie, am eliminat acele excluderi până la finalul acestui an, măsură valabilă atât pentru contractele deja existente, cât și pentru cele viitoare. Deja ne-am informat clienții și partenerii despre această decizie", a declarat Sînziana Maioreanu (foto), director general al Aegon România.

Alte demersuri ale Aegon România pentru limitarea pandemiei au vizat munca de acasă pentru toți angajații săi, modalități digitale prin care clienții își pot administra asigurările, dar și servicii de consultanță online și telefonice, precum și donarea a două izolete către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

Sînziana Maioreanu este de părere că industria asigurărilor va fi afectată de faptul că oamenii nu se mai pot deplasa la bănci sau brokeri, precum și de climatul de nesiguranță economică. Așadar, "se va observa o scădere a vânzărilor, chiar dacă jucătorii din acest domeniu fac demersuri semnificative pentru a continua vânzările în mediul online".

Anul trecut, România a traversat o perioadă de creștere pe segmentul asigurărilor de viață și pentru sănătate, context in care Aegon a înregistrat o creștere de 25% a cifrelor de vânzare față de 2018, cu un volum total al primelor brute subscrise de circa 120 milioane lei (aproximativ 25 milioane euro).

Valoarea plasamentelor în 2019 a atins pragul de 362 milioane lei, în creștere cu 44 milioane lei comparativ cu 2018, iar prima medie brută a fost de 2.313 lei. Indemnizațiile pentru polițele ajunse la finalul perioadei contractuale (beneficiile de maturitate și anuitățile) s-au plasat la 6,81 milioane lei, iar valoarea indemnizațiilor pentru evenimentele asigurate (daune) a fost de 1,8 milioane lei. Valoarea medie a despăgubirilor acordate per dosar s-a ridicat la 3.817 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri