Banca Transilvania anunță un profit de 261 de mil. de lei in primul trimestru: scădere de 40% față de anul trecut

Grupul Financiar Banca Transilvania raportează un profit de 303,94 milioane de lei pentru primele 3 luni ale acestui an, dintre care 261 de milioane de lei reprezentând profitul băncii clujene, cu 175 de milioane de lei (40%) mai puțin decât cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut.

Activele Grupului Financiar Bancar Transilvania au ajuns la finalul primului trimestru la 96,6 miliarde de lei, iar creditele au crescut până la 41,12 miliarde de lei. Depozitele clienților au ajuns la 78,4 miliarde de lei, ditnre acestea 54,72 de miliarde de lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 23,7 miliarde de lei, depozitele companiilor.

Profitul net consolidat al Grupului Financiar Banca Transilvania este de 303,94 milioane lei, din care cel al băncii este de 261,00 milioane lei. Subsidiarele şi participațiile de capital au contribuit cu aproximativ 43 milioane lei la profitabilitatea Grupului BT. Eficienţa operaţională a băncii a atins nivelul de 54,47% calculat cu un impact anualizat al contribuției la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare şi la Fondul de Rezoluţie.

„Am început anul în forţă, dar după primele două luni am început ajustarea rapidă la noua realitate şi ne-am focusat total pe suportul clienţilor, economiei, autorităţilor şi comunităţilor. Echipa BT a contribuit cu brio la cea mai mare infrastructură de plăţi şi de credit din România chiar şi în aceste condiţii adverse. Avem o amprentă semnificativă atât în piaţa de retail, cât şi în piaţa IMM şi ne asumăm rolul de susţinere a economiei. Banca este bine pregătită financiar şi ca organizare internă pentru a ne susţine clienţi comunitatea. Rezultatele din primul trimestru nu fac decât să arate încă o dată acest lucru.”, declară Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Rata expunerilor neperformante, conform indicatorului EBA, este de 4,1% la 31 martie 2020. Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 104%. În cazul în care sunt considerate şi garanţiile, rata de acoperire este de 128%. Solvabilitatea băncii fără profitul anului 2020 este de 18,17%, iar dacă includem profitul, aceasta este de 18,70%. Fitch Ratings a menţinut ratingul Băncii Transilvania pentru finanțări pe termen lung (IDR) la „BB+”, cu perspectivă stabilă, precum şi ratingului de viabilitate (VR) la nivelul “bb+”.

Citeste si:
SIF Banat-Crisana a suspendat o parte din drepturile de vot ale...
SIF Banat-Crisana a suspendat...

Aproximativ 16.000 de credite pentru persoanele fizice în primele trei luni

Banca a acordat aproape 16.000 de credite cu dobândă fixă pentru persoanele fizice. Soldul creditelor imobiliare/ipotecare este de 12,2 miliarde de lei, iar al creditelor IMM, aproximativ 16,6 miliarde lei. Banca a ajuns la 4,1 milioane de carduri în portofoliu, dintre care aproape 530.000 sunt carduri de credit.

Banca are peste 2,9 milioane de clienţi retail, 310.000 de clienţi IMM & Micro şi peste 10.000 de clienţi corporate (activi).

La Adunarea Generală a Acționarilor BT, care a avut loc în 29 aprilie a.c., acționarii au aprobat propunerea Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania privind închiderea anului 2019, repartizarea profitului, precum şi majorarea capitalurilor proprii cu suma de aproximativ 1 miliard de lei.

Citeste si:
Ce profituri fac bancherii dupa curatarea bilanturilor
Ce profituri fac bancherii...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Prima bancă din România care îți transformă telefonul într-un POS
Setari Cookie-uri