Fab Lab deschide o nouă locație de coworking împreună cu BCR și Modex

Fab Lab Iași a demarat lucrările de amenajare la cea de-a doua sa locație de coworking din Iași în parteneriat cu BCR și Modex. Spațiul are o suprafață de 250 metri pătrați și este amplasat la etajul 7 în clădirea Băncii Comerciale Române din zona Podu Roș, Iași.

Noul spațiu Fab Lab din Iasi va fi inaugurat in luna iunie 2020, oferind zone de coworking, săli de cursuri și conferințe, birouri dedicate și funcționând ca o platformă independentă adresată comunității antreprenoriale din Iași, conform unui comunicat de presă transmis de către companie.

“Acum trei ani începeau lucrările la primul spațiu din Iasi afiliat rețelei internaționale #FabLab de coworking si makerspace în parteneriat cu Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iași. Echipa noastră a reușit în acest răstimp să coaguleze comunitățile tehnologice și creative din regiune. Prin această a doua locație continuăm cu încredere alături de partenerii de la BCR si Modex poziționarea #FabLabIasi drept un hub activ în regiune” - Dan Zaharia, manager Fab Lab Iași.

BCR susține acceleratorul BCR-InnovX, un program dedicat firmelor din tehnologie realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Modex, EdX, Startup Grind, Mindspace, European Center for Services Investments and Financing (ECSIF) si MIT Enterprise Forum. Acceleratorul a inițiat anul acesta un program de incubare pentru start-up-urile din Iași împreună cu Fab Lab Iași și Școala Informală de IT.

Modex e o companie specializată în blockchain care a dezvoltat soluția software Blockchain Database (BCDB). Creat de programatorii români, Modex BCDB propune o nouă perspectivă tehnologică asupra modului în care companiile sau instituțiile îşi gestionează propriile baze de date, aducand un nou nivel de securitate cibernetică și o serie de beneficii specifice tehnologiei blockchain precum descentralizare, transparenţă, imuabilitate şi integritate. Recent, Modex BCDB a primit certificarea „Seal of Excellence” din partea Comisiei Europene în cadrul Horizon 2020, program care oferă posibilităţi de finanţare pentru cercetare şi inovare.

Citeste si:
Managerii trebuie să aibă încredere că angajații remote chiar lucrează
HR BCR: Managerii trebuie să...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
De unde vor pensionarii să fie luați bani pentru majorarea cu 40%
Setari Cookie-uri