Românii din diaspora care nu au mers de Paște acasă au economisit banii pe care îi dădeau pe transport, cadouri pentru familie, excursii în țară, iar o mare parte dintre aceste economii au fost transferate către familiile din țară în lunile martie și aprilie, precizează Marius Nedelcu, Head of Growth în cadrul companiei de transfer online de bani TransferGo.

Nedelcu precizează că a observat o creștere considerabilă a volumului de tranzacții înregistrat în ultimele luni, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. De exemplu, transferurile venite din zona țărilor nordine s-au dublat dublat în primele patru luni față de aceeași perioadă a anului trecut.

”În lunile martie și aprilie a fost o creștere atipică, de peste 50%, în comparație cu anul trecut”, precizează Nedelcu, Country Manager TransferGo, companie prin intermediul căreia românii aflați în străinătate au realizat peste jumătate de milion de transferuri în 2019, 80% prin intermediul aplicației de mobile, restul alegând varianta desktop.

Citește și COVID-19 ar putea ”tăia” aproximativ 100 de miliarde de dolari din banii trimiși de cetățenii din diaspora

Acesta precizează că a observat o creștere în ceea ce privește recomandarea aplicației mai ales în perioada pandemiei de COVID-19, fiind motivați, pe lângă alte aspecte ce țin de modul în care funcționează aplicația, și de o campanie ce le oferă 10 lire sterline pentru fiecare utilizator pe care îl aduc în platformă.

”Avem un program bazat pe recomandare foarte bănos pentru utilizatorii nostrii, unii câștigând pe lună și câte un salariu mediu pe economie în România, doar recomandând programul nostru prietenilor”, precizează Nedelcu.

Citeste si:
TransferGO lanseaza serviciul de transferuri locale in Romania
TransferGO lanseaza serviciul...

Nedelcu: Nu va mai sta nimeni la coadă să trimită bani

Pandemia de COVID-19 și efectele generate de măsurile restrictive luate la nivel global au împins atât business-urile cât și persoanele fizice către canalele digitale, fie că vorbim de transfer de bani către cei dragi sau plata diverselor utilități, activități pe care mulți le făceau prin intermediul instrumentelor tradiționale.

”În contextul digitalizării masive a business-urilor și a schimbării comportamentului general al consumatorilor către servicii online, ne asteptăm să observăm creșteri în continuare, atât referitor la numărul de clienți, cât și la nivelul tranzacțiilor. Nu va mai sta nimeni la coadă să trimită bani acasă”, este de părere reprezentantul TransferGo.

În 2019, la nivel global, TransferGo a înregistrat transferuri de 1 miliard de lire (circa 1,2 miliarde euro) și dublarea numărului de clienți, până la 1,8 milioane

Citeste si:
Orban: Poporul român are nevoie de toţi fii săi, indiferent unde se...
Orban: Poporul român are...

Sursa foto: GaudiLab / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
TBI Bank a înregistrat un profit net de aproape 23 milioane euro în 2019
Setari Cookie-uri