Kam Chana, Temenos: Tot mai puțini oameni vor să atingă banii după pandemie. Auzim adesea expresia “cash murdar”

Pandemia a schimbat obiceiurile oamenilor , care nu mai vor să atingă banii cash sau evită sucursalele băncilor. Băncile se vor adapta și vor răspunde acestor noi cerințe, a declarat Kam Chana, Head of Digital Strategy & Innovation – Temenos, în cadrul conferinței Future Banking, organizată de Wall-Street.ro

“Ce vedem acum este o gama întreagă de răspunsuri din partea băncilor, în special în cazul programelor de transformare digitală, care sunt accelerate. Pandemia a schimbat obiceiurile oamenilor. Oamenii nu mai vor să atingă cash, să meargă în sucursale; auzim expresii precum ‘cash murdar’ sau ‘sucursale murdare’, menționează Kam Chana.

Ea consideră că impactul imediat este accelerarea digitalizarii atât în băncile mari, cât și în cele de mici dimensiuni.

“O a doua provocare pentru bănci este creșterea volumului de tranzacții. Multe sisteme bancare nu sunt pregătite pentru acest lucru, iar situația de față arată părțile care se clătinau din arhitectura IT a băncilor și care până în prezent au putut să fie ignorate”, menționează Chana.

Băncile au în aceste condiții și volume mult mai mari de date la dispoziție, iar întrebarea care se pune în prezent este cum vor putea să armonizeze aceste informații astfel încât să își ajute clienții și firmele partenere să supraviețuiască, dar și să fie mai prospere.

Citeste si:
Violeta Alexandru: Drumul spre digitalizare este ireversibil la...
Violeta Alexandru: Drumul...

“Am observat în această perioadă și o revenire a umanității în bănci. E ok să vorbim de cloud, AI și digitalizare, dar este esențial să fim conștienți de uriașa teamă care a fost în rândul oamenilor în această perioadă. Oamenii vor să vorbească cu o persoană reală, dar livrarea acestei conversații va fi făcută, probabil, în mod digital”, a menționat reprezentantul Temenos.

Kam Chana a participat la conferința Future Banking, organizată de wall-street.ro în parteneriat cu ING Bank (Innovation Partner), Smart Fintech (Gold Partner), Banca Comercială Română (gold partner), Elevator Lab - powered by Raiffeisen (Gold Partner), Temenos (Gold Partner), Orange Money (Silver Partner), Banca Transilvania (Silver Partner), UniCredit Bank (Silve Partner), Modex (Silver Partner), First Bank (Silver Partner), Namirial Group (Silver Partner), Raiffeisen Bank (Silver Partner), CEC Bank (Silver Partner), Mastercard (Silver Partner), RocaX (Silver Partner), Twispay (Silver Partner), Prime Dash (Silver Partner), TBI Bank (Silver Partner), Beez (Silver Partner), Citi (Silver Partner).

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Banca Transilvania aduce Prime Dash și Namirial în BT Store
Setari Cookie-uri