Deschiderea online a conturilor bancare a fost accelerată puternic de pandemia COVID-19, însă chiar și după rezolvarea crizei sanitare, interacțiunea fizică, la sediul băncilor, ar trebui redusă la minim din simplul motiv al economiei de timp realizată, a declarat Mădălina Teodorescu, vicepreședinte First Bank, în cadrul conferinței Future Banking 2020 organizată de wall-street.ro.

Viitorul este digital onboarding. Nu văd motiv pentru a mai merge la bancă și a mai pierde timpul încercând să găsești loc de parcare, când în mai puțin de 5 minute poți deschide un cont online

”Digital onboarding” reprezintă procesul prin care un client bancar nou își poate deschide online un cont, fără a mai fi necesară prezența fizică a acestuia într-o sucursală.

”Generația Z nu mai simte nevoie de interacțiune umană în relația cu banca – este o generație digitală în mod nativ. În ultimele luni s-a dublat utilizarea canalelor digitale. Clienții de retail folosesc în proporție de 90% aplicația mobilă”, a declarat Mădălina Teodorescu.

Totuși, clienții persoane juridice favorizează în continuare accesarea aplicației bancare desktop, în principal datorită complexității operațiunilor pe care le realizează.

Mădălina Teodorescu a fost prezentă la Future Banking 2020, eveniment organizat de wall-street.ro în parteneriat cu ING Bank România (innovation partner), Mastercard (gold partner), Smart Fintech (gold partner), BCR România (gold partner), ING Tech (gold partner), Temenos (gold partner), Tremend (gold partner), Raiffeisen Bank România (gold partner), First Bank (silver partner), Elevator Lab (silver partner), Banca Transilvania (silver partner), Namirial Group (silver partner), Fintech OS (silver partner), CEC Bank (silver partner), iFactor (silver partner), Modex (silver partner), Info Cert (silver partner), Twispay (silver partner), Prime Dash (silver partner), Beez (silver partner), Citi (silver partner), Inform (sponsor) și Alpha Bank (sponsor).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri