La 6 luni de la lansarea unei soluții ce permite deschiderea online a unui cont curent pentru persoane fizice, Bogdan Neacșu, CEO CEC Bank, anunță în cadrul conferinței Future Banking că banca pe care o reprezintă pregătește dezvoltarea unui asemenea flux și pentru persoanele juridice.

”O să facem înrolarea la distanță și pentru clienții persoane juridice. De asemenea, continuăm dezvoltarea soluțiilor ce țin de accesarea la distanță pentru clienții persoane fizice. Am lansat magazinul virtual și continuăm optimizarea fluxurilor interne. Sunt câteva proiecte interne care au legătură cu sistemul de management al documentelor, semnături electronice pe tot ce înseamnă interacțiune cu clientela noastră, dar și pentru deciziile noastre interne”, precizează Bogdan Neacșu în cadrul conferinței Future Banking.

Mutarea vine după rezultate înregistrate de către fluxul destinat persoanelor fizice, flux a cărui dezvoltare a durat în jur de 6 luni, acesta fiind lansat în luna martie a anului curent.

”Dacă 50 de agenții deschid 2.000-3.000 de conturi, de când am lansat fluxul online(12.03.2020 n.r.) același număr de înrolări s-a putut face prin acest canal la distanță și până la urmă acest lucru ne întărește convingerea că am abordat o strategie corectă în ceea ce privește servirea clienților de la distanță”, adaugă CEO-ul CEC.

Reprezentntul CEC consideră că prin proiectele din zona de digitalizare pe care banca le-a lansat în ultimele 12 luni a recuperat 3-5 ani în care nu a depus eforturi în acest sens. Cu toate acestea, Neacșu precizează că toate eforturile nu sunt derulate în defavoarea banking-ului clasic, fiind de părere că cele două modele trebuie îmbinate.

”Clientul nu mai vrea să vină la bancă din cauza pandemiei de COVID-19, 70% din tranzacțiile noastre s-au mutat în online. Evident că trebuie să ținem cont de acest trend în momentul în care fixăm planurile de investiții”, adaugă Neacșu.

Bogdan Neacșu a fost prezent la Future Banking 2020, eveniment organizat de wall-street.ro în parteneriat cu ING Bank România (innovation partner), Mastercard (gold partner), Smart Fintech (gold partner), BCR România (gold partner), ING Tech (gold partner), Temenos (gold partner), Tremend (gold partner), Raiffeisen Bank România (gold partner), First Bank (silver partner), Elevator Lab (silver partner), Banca Transilvania (silver partner), Namirial Group (silver partner), Fintech OS (silver partner), CEC Bank (silver partner), iFactor (silver partner), Modex (silver partner), Info Cert (silver partner), Twispay (silver partner), Prime Dash (silver partner), Beez (silver partner), Citi (silver partner), Inform (sponsor) și Alpha Bank (sponsor).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri