Criza provocată de noul coronavirus a forțat companiile să își trimită angajații să lucreze de acasă și să își digitalizeze procesele. În aceste condiții, cel mai probabil aceste companii vor continua să folosească soluțiile digitale chiar și după încheierea pandemiei, a declarat Dragoș Ciobanu, CEE Cluster Head, Digital Companies, Commercial Bank – Citibank, în cadrul conferinței Future Banking, organizată de Wall-Street.ro

“Dacă ar fi să menționez ceva ce ne-a învățat această criză este să ne continuăm business-ul de la distanță, de acasă, într-un mod digital care chiar functioneaza. Criza a dat companiilor ocazia de a-și testa digitalizarea și de a identifica punctele slabe și noile oportunități din organizație”, spune Dragoș Ciobanu.

El consideră că avem de înfruntat o situație care va schimba realitatea în care trăim și care va accelera anumite trenduri, mai ales având în vedere că înainte de criza COVID-19, ne îndreptam spre digitalizare, dar cu o viteză redusă.

“Majoritatea acestor tehnologii erau deja în piață. Nu vorbim despre inovație în această perioadă. Clienții vor începe să utilizeze mai mult instrumentele și soluțiile digitale furnizate de bănci, în vreme ce băncile se vor concentra pe îmbunătățirea experienței utilizatorilor și să investească în tehnologie. Ca exemplu, majoritatea băncilor au propria platformă de online banking, însă totuși nu toți clienții le foloseau și preferau hârtia. Majoritatea companiilor și clienților care au început acum să folosească soluțiile digitale ale băncilor cel mai probabil nu se vor întoarce la pix și hârtie în viitor”, afirmă Dragoș Ciobanu.

Dragoș Ciobanu a participat la conferința Future Banking, organizată de wall-street.ro în parteneriat cu ING Bank (Innovation Partner), Smart Fintech (Gold Partner), Banca Comercială Română (gold partner), Elevator Lab - powered by Raiffeisen (Gold Partner), Temenos (Gold Partner), Orange Money (Silver Partner), Banca Transilvania (Silver Partner), UniCredit Bank (Silve Partner), Modex (Silver Partner), First Bank (Silver Partner), Namirial Group (Silver Partner), Raiffeisen Bank (Silver Partner), CEC Bank (Silver Partner), Mastercard (Silver Partner), RocaX (Silver Partner), Twispay (Silver Partner), Prime Dash (Silver Partner), TBI Bank (Silver Partner), Beez (Silver Partner), Citi (Silver Partner).

Sursa foto: Citi

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri