Raiffeisen Bank finanțează peste 100 de startup-uri românești în cadrul programului factory

Raiffeisen Bank a incheiat cea de-a treia editie a programului factory by RAIFFEISEN BANK prin care finanțează afaceri la început de drum, indiferent de domeniul de activitate. În acest an, banca acordă 112 finanțări pentru susținerea companiilor de tip startup, cu un buget maxim de 50.000 euro, echivalent în lei, pentru fiecare proiect.

“Fabrica noastră de idei a avut o activitate intensă în ultimele două luni. Împreună cu colegii din zona IMM, risc, PR, digital, dar și antreprenori din RBL am avut discuții online cu peste 200 de antreprenori. Ne asteptăm ca această criză sanitară să mai taie din elanul antreprenorilor cu idei de business, însă lucruile nu au stat așa. Ne-am convins ca România are foarte mulți antreprenori încrezători și curajoși, gata sa își ducă planurile la îndeplinire”, a spus Vladimir Kalinov vicepreședinte Retail la Raiffeisen Bank, conform unui comunicat de presă emis de către bancă.

Anul acesta au fost inscrise 368 proiecte, din care 220 au trecut in etapa interviurilor. Dintre acestea, 27 sunt idei de afaceri care isi asuma un rol activ in lupta impotriva efectelor cauzate de noul coronavirus (Covid-19).

“Am extins perioada de inscriere in program pentru a putea finanta si afaceri care produc bunuri sau servicii care ne ajuta in contextul actual si ne-am asumat faptul ca trebuie sa le analizam si sa le acordam finantare in cateva zile lucratoare. Din aceasta categorie am finantat companii care produc echipamente de protectie, masti sau dezinfectanti, dar si proiecte educationale” a adaugat Vladimir Kalinov.

Principale industrii in care activeaza afacerile creditate in editia factory 2020 sunt: servicii, productie, food, IT, educatie si sanatate, iar 70% din antreprenorii finantati au sub 40 de ani.
Cele mai multe startup-uri care au participat la concurs au fost din regiunea Bucuresti si Ilfov (34%), Transilvania (21%) si Moldova (18%).

Citeste si:
Studiu: 1 din 2 romani din mediul urban si-ar deschide propria afacere
Studiu: 1 din 2 romani din...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Prin aceasta initiativa, Raiffeisen Bank incurajeaza infiintarea si dezvoltarea de startup-uri cu idei inovatoare si planuri de afaceri solide, iar antreprenorii care au fost selectati pentru finantare vor beneficia de o serie de experiente care sa ii ajute sa se dezvolte. Pornind de la consiliere financiara, acces la evenimente, sesiuni de mentorat si promovare, banca ofera o serie de oportunitati astfel incat afacerile lor sa devina sustenabile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri