Agenția Națională de Administrare Fiscală(ANAF) a publicat la începutul lunii august lista cu firmele care nu și-au plătit obligațiile fiscale în cel de-al doilea trimestru din 2020.

Lista datornicilor, denumită în trecut și ”lista rușinii”, conține în acest moment doar persoanele juridice care au obligații fiscale restante, după ce în anul 2019 ANAF a luat decizia de a elimina persoanele fizice din această raportare.

Agenția Națională de Administrare Fiscală precizează că firmele care apar în această listă sunt cele notificate, existente la sfârșitul trimestrului de raportare și care nu și-au plătit obligațiile fiscale restante până la momentul publicării.

”Lista rușinii” publicată de ANAF: ce firme cu restanțe nu apar în listă

Nu vor apărea în lista respectivă firmele care au restante sub următoarele plafoane:

a) 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil.
b) 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu.
c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere.

Citește și Românii pot cumpăra din nou titluri de stat. Subscrierile, la Poștă

”Datele cu caracter personal conținute de lista privind obligațiile fiscale restante au fost colectate de către Agenția Națională de Administrare Fiscală în conformitate cu prevederile legislației naționale ce reglementează domeniul specific de activitate. Scopul prelucrării prin publicare este îndeplinirea obligației legale ce îi revine în conformitate cu art. 162 din Codul de Procedură Fiscală. Potrivit dispozițiilor Regulamentului (UE) 2016/679 persoanele ale căror date cu caracter personal sunt prelucrate de către Agenția Națională de Administrare Fiscală beneficiază de dreptul de acces, de rectificare, de ștergere a datelor cu caracter personal, dreptul de restricționare a prelucrării, dreptul de a se opune prelucrării, dreptul de a-și retrage consimțământul în orice moment, precum și de dreptul de a depune plângere către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ce are sediul în municipiul București, Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1. Exercitarea drepturilor se poate face printr-o cerere depusă personal sau trimisă prin poștă la sediul Agenției Naționale de Administrare Fiscală din municipiul București, strada Apolodor nr. 17, sector 5, cod poștal 050741 sau la adresa de e-mail presa@anaf.ro”, precizează ANAF.

Pentru a verifica dacă firma dumneavoastră sau cea la care sunteți angajații are obligații fiscale restante la finalul lunii iunie a acestui an, trebuie să intrați AICI și să adăugați numele firmei.

Sursa foto: Antonio Guillem / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri