ANAF a publicat ”lista rușinii”: cum poți afla dacă are datorii firma ta

Agenția Națională de Administrare Fiscală(ANAF) a publicat la începutul lunii august lista cu firmele care nu și-au plătit obligațiile fiscale în cel de-al doilea trimestru din 2020.

Lista datornicilor, denumită în trecut și ”lista rușinii”, conține în acest moment doar persoanele juridice care au obligații fiscale restante, după ce în anul 2019 ANAF a luat decizia de a elimina persoanele fizice din această raportare.

Agenția Națională de Administrare Fiscală precizează că firmele care apar în această listă sunt cele notificate, existente la sfârșitul trimestrului de raportare și care nu și-au plătit obligațiile fiscale restante până la momentul publicării.

”Lista rușinii” publicată de ANAF: ce firme cu restanțe nu apar în listă

Nu vor apărea în lista respectivă firmele care au restante sub următoarele plafoane:

a) 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil.
b) 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu.
c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere.

Citeste si:
Care sunt mașinile scoase la vânzare de ANAF în octombrie
Care sunt mașinile scoase la...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Citește și Românii pot cumpăra din nou titluri de stat. Subscrierile, la Poștă

”Datele cu caracter personal conținute de lista privind obligațiile fiscale restante au fost colectate de către Agenția Națională de Administrare Fiscală în conformitate cu prevederile legislației naționale ce reglementează domeniul specific de activitate. Scopul prelucrării prin publicare este îndeplinirea obligației legale ce îi revine în conformitate cu art. 162 din Codul de Procedură Fiscală. Potrivit dispozițiilor Regulamentului (UE) 2016/679 persoanele ale căror date cu caracter personal sunt prelucrate de către Agenția Națională de Administrare Fiscală beneficiază de dreptul de acces, de rectificare, de ștergere a datelor cu caracter personal, dreptul de restricționare a prelucrării, dreptul de a se opune prelucrării, dreptul de a-și retrage consimțământul în orice moment, precum și de dreptul de a depune plângere către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ce are sediul în municipiul București, Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1. Exercitarea drepturilor se poate face printr-o cerere depusă personal sau trimisă prin poștă la sediul Agenției Naționale de Administrare Fiscală din municipiul București, strada Apolodor nr. 17, sector 5, cod poștal 050741 sau la adresa de e-mail presa@anaf.ro”, precizează ANAF.

Pentru a verifica dacă firma dumneavoastră sau cea la care sunteți angajații are obligații fiscale restante la finalul lunii iunie a acestui an, trebuie să intrați AICI și să adăugați numele firmei.

Citeste si:
Ce se intampla daca prejudiciezi statul cu mai putin de 20.000 euro
Proiect: Evaziunea fiscala nu...
Sursa foto: Antonio Guillem / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri