Marele premiu de 5.000 de euro acordat în cadrul Open Banking Hackathon a fost câștigat de Timed FX din Cehia, o platforma menită să rezolve, prin funcționalități disponibile în Open Banking, nevoia companiilor din Europa Centrală și de Est de a avea cursuri valutare mai convenabile în tranzacțiile din business.

40 de echipe din 10 țări (Polonia, România, Bulgaria, Ungaria, Austria, Croația, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă și Grecia) s-au înscris în hackathon pentru a construi aplicații financiare folosindu-se de platforma de Open Banking pusă la dispoziție de Finqware.

Competiția a luat start pe data de 17 Septembrie, iar cele 12 echipe selectate au avut misiunea de a dezvolta în doar 3 zile o noua aplicație inovatoare care să folosească datele bancare disponibile acum în baza directivei PSD2.

După nopți de proiectare și programare de la zero a aplicațiilor, cele mai bune 5 proiecte au intrat în finala de duminică, 20 Septembrie, care a fost transmisă live pe Internet.

„Așteptăm cu nerăbdare să urmărim parcursul tuturor echipelor care au aplicat și au fost implicate în această competiție, întrucât evenimentul a fost doar începutul unui suport continuu pe care noi, în calitate de organizatori, împreună cu partenerii care au susținut evenimentul ne-am angajat să îl oferim acestor echipe. De asemenea, începem deja să pregătim ediția de anul viitor după ce experiență acestui hackathon online s-a dovedit un succes”, a declarat Cosmin Cosma, CEO al Finqware și inițiator al acestui eveniment.

În acest an, evenimentul ajuns la a doua ediție a fost organizat împreună cu How To Web, finala din 2020 putând fi urmărită pe Facebook sau pe website-ul Open Banking Hackathon.

Juriul format din 16 reprezentanți C-level din companii de tehnologie și 10 instituții financiare din regiune au acordat și 2 premii speciale:

● Premiu Special Google Cloud a mers către Spevialk, un startup din România, pentru conceptul inovator de „Vagabond Digital”, o soluție menită să inițieze transferuri și plăti de proximitate anonime cu ajutorul funcției de geolocalizare și inițiere a plăților prin Open Banking.

● Premiu Special Asseco SEE (parteneriat PoC) a fost câștigat de Lendica, un startup Fintech din Croația, care exploatează infrastructură Open Banking pusă la dispoziție de Finqware pentru a crea modele de analiză a datelor pentru a ajută instituțiile financiare să își digitalizeze procesul de creditare.

Pe lângă premiile oferite, toate echipele finaliste au primit un Premiu Runner-Up, care a inclus credite Google Cloud și intrarea directă în procesul de selecție a Programului de Accelerare Next Fintech, organizat de Techcelerator.

Alte 4 programe de accelerare startup din România, Austria, Ungaria și Bulgaria (InnovX, Elevator Lab, OTP Lab și Eleven) au fost implicate, de asemenea, în susținerea evenimentul și au îndrumat echipele în cele 4 zile de hackathon, pentru a dezvoltă produse minim viabile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri