KIWI Finance, cel mai mare broker de credite din România, va fi adăugat portofoliului local OLX Group, din care fac deja parte OLX, Storia.ro şi Autovit.ro, tranzacţia urmând să fie încheiată până la finalul anului, după acordul Consiliului Concurenţei, scrie Agerpres.

Odată cu acordul Consiliului Concurenţei, OLX Group va fi unicul acţionar al companiei, iar managementul brokerului de credite va rămâne neschimbat, Anca Bidian urmând să fie în continuare CEO-ul Kiwi Finance.

"Această potenţială tranzacţie reprezintă un pas important în evoluţia OLX Group, adăugând servicii de finanţare la portofoliul companiei din România. Cu sprijinul noului acţionar, Kiwi Finance îşi propune să accelereze transformarea digitală a companiei, păstrând aceleaşi obiective generale de creştere: extinderea geografică la nivel naţional, eficientizarea proceselor operaţionale şi extinderea reţelei de parteneri financiari cu care colaborează", se menţionează în comunicat.

KIWI Finance este cel mai mare broker de credite din România, fondat de către Anca Bidian în 2003. În 2007, Oresa, fond de investiţii suedez, a devenit acţionarul principal al companiei. În cei 17 ani pe piaţă, Kiwi Finance a intermediat credite de peste 1,35 miliarde euro. În prezent, compania este activă în 35 de oraşe din ţară, unde colaborează cu peste 200 de brokeri pentru a găsi cele mai bune oferte de creditare pentru clienţii săi.

OLX Group deţine reţeaua de platforme de anunţuri cu cea mai rapidă creştere din lume şi ajută, în fiecare lună, peste 300 de milioane de oameni în peste 30 de ţări din întreaga lume să cumpere şi să vândă maşini, locuinţe, articole de uz casnic, să obţină noi locuri de muncă şi multe altele. Cu peste 20 de mărci, printre care Avito, OLX, Autovit.ro şi Property24, toate platformele grupului au fost create pentru a fi soluţii sigure, inteligente şi convenabile pentru clienţii săi. OLX Group este o divizie a Prosus, un grup global de servicii pe Internet pentru consumatori şi unul dintre cei mai mari investitori în tehnologie din lume.

Oresa este o companie de investiţii tip Private Equity, cu origini suedeze, activă în România din 1997.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri