Cotatia actiunilor Transelectrica a fost inclusa in cosul indicelui celor mai lichide zece actiuni listate, BET, incepand cu sedinta de ieri, ca urmare a unei decizii de la sfarsitul saptamanii trecute a Bursei de Valori Bucuresti.

Actiunlie Transelectrica inlocuiesc titlurile Rulmentul Brasov, care au fost excluse din cauza procesului de dizolvare si lichidare in care se afla societatea. Transelectrica va avea o pondere de 15,3% in cosul indicelui BET, potrivit informatiilor BVB citate de NewsIn.

BET este indicele celor mai lichide societati listate la BVB. in componenta lui sunt incluse Antibiotice Iasi (ATB), BRD Grup Soc-Gen (BRD), Azomures (AZO), Impact Bucuresti (IMP), Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), Petrom Bucuresti (SNP), Turbomecanica Bucuresti (TBM) si Banca Transilvania Cluj (TLV).

Doar doua dintre cele zece titluri, Petrom si BRD - Groupe Societe Generale, isi vor pastra ponderile de 20% detinute in cadrul BET. Ponderea titlurilor Banca Transilvania a fost redusa de la 20% la 19,52%.

Ponderea titlurilor Rompetrol Rafinare a coborat de la 15,55% la 9,39%, iar ponderea Oltchim Ramnicu Valcea a scazut de la 10,41% la 6,89%. Antibiotice Iasi si Impact Developer&Contractor, care aveau o pondere de 6%, respectiv 5%, vor conta cu 3,5% in calculul BET.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »



Citește și
CEC și-a mărit profitul în ciuda crizei coronavirusului
Setari Cookie-uri