Asociația Română de Fintech (RoFin.tech) și-a ales pe 28 ianuarie o nouă echipă de conducere, pentru 2 ani, în urma Adunării Generale a membrilor, ce a avut loc la aproximativ un an de la înființarea Asociației. Noul președinte al Consiliului Director este Cosmin Cosma, co-fondator al startup-ului Finqware.

Pe lângă președinte, Consiliul Director al RoFin.tech este format și din 4 vicepreședinți: Andrei Dudoiu (Seedblink); Ciprian Păltineanu (StockBerry); Cosmin Curticăpean (iFactor); Nic Bălăceanu (Lendrise)

Care sunt realizările Asociației Române de Fintech în primul an de viață?

  • Cooptarea RoFin.Tech ca membru fondator al European Digital Finance Association (EDFA), un organism care reprezintă interesele a 13 asociații naționale din sectorul digitalizării și inovației în domeniul financiar (https://europeandigitalfinance.eu/). În mai 2020, EDFA a transmis o scrisoare Comisiei Europene prin care a propus diverse măsuri pentru susținerea și accelerării digitalizării sistemului financiar în contextul pandemiei de COVID-19;
  • Cooptarea a doi noi membri în rândul asociației: Plăți Online și Salarium;
  • Încheierea de parteneriate de susținerea a demersurilor RoFin.Tech cu companii precum Raiffesen Bank România, FintechOS, Deloitte, EY Law sau Banca Transilvania;
  • Organizarea și participarea la diverse evenimente online și offline cu focus pe zona de fintech, alături de comunitățile din Bulgaria, Israel ori Republica Moldova.

Urmărește mai jos integral emisiunea FinTech Friday la care a fost invitat recent Cosmin Cosma, pentru a afla cât mai multe despre peisajul FinTech local.

Potrivit comunicatului transmis de Asociație, în următorii 2 ani, obiectivele principale ale RoFin.tech se leagă de creșterea imaginii și relevanței asociației, atât în plan intern, cât și extern, dar și transformarea Asociației Române de Fintech într-un adevărat for consultativ pentru autoritățile financiare din România în procesul de dezvoltare a ecosistemului fintech.

“Mă bucur că, la un an distanță, Asociația Română de Fintech începe să joace un rol activ în susținerea antreprenoriatului în zona serviciilor financiare, dar și, în sens mai larg, în digitalizarea sectorului. După un 2020 care a fost mai provocator decât ne așteptam oricare dintre noi, Rofin.tech este la un nou început de drum, gata să contribuie atât local, cât și continental, la modelarea unui peisaj cât mai prietenos pentru orice persoană care vrea să înceapă ori să se alăture unui start-up fintech. Alături de Andrei, Cosmin, Ciprian și Nic, sper ca, în 2023, să ne uităm în spate și să vedem un număr din ce în ce mai mare de membri și parteneri care se alătură Asociației și care, împreună, fac din regiune un pol al dezvoltării fintech”, a declarat Cosmin Cosma, noul Președinte Executiv al Asociației.

Consiliul Director al RoFin.Tech a demarat, de asemenea, procedura de selecție a unui Director Executiv al Asociației, care să contribuie la atingerea obiectivelor stabilite pentru perioada următoare: extinderea numărului de membri și parteneri ai RoFin.Tech și construirea imaginii RoFin.Tech de principal generator al informațiilor relevante despre piața de fintech din România și regiune.

Asociația Română de Fintech a fost fondată în ianuarie 2020 și reunește în prezent, 18 membri ce reprezintă start-up-uri și scale-up-uri din industria tehnologiilor financiare (fintech). Aceasta are două obiective fundamentate încă de la fondarea ei: conectarea asociației la autoritățile financiare naționale și europene ce pot impacta industria fintech, dar și crearea și facilitarea cât mai multor oportunități de dezvoltare pentru membrii asociației.

Sursa foto: RoFin.tech

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri