Mai mult de 100.000 de români au ales în primele două luni ale acestui an stațiile de plată SelfPay pentru plata taxelor și a impozitelor, pornind de la impozitele pe clădiri, terenuri sau pe alte bunuri, taxele de salubrizare, plata parcării de reședință și până la amenzi. Metoda de plată a fost preferată și în cazul taxelor pentru starea civilă, se arată într-un comunicat al deținătorului rețelei de stații de plată de tipul self-service.

Numărul plăților de taxe și impozite realizate în primele două luni ale anului 2021 prin stațiile de plată SelfPay a crescut cu 78% față de aceeași perioadă a anului anterior, ponderea cea mai mare fiind deținută de impozitele pe clădiri, mijloace de transport și terenuri (47,6%), urmate de taxa pentru parcarea de reședință (38%).

Plata acestor taxe se poate realiza, pentru instituțiile care au ales să-și extindă metodele de colectare către soluția digitală de plată oferită de SelfPay, astfel încât cetățenii să nu se mai deplaseze la ghișeele primăriilor, iar în cazul Capitalei vorbim despre sectoarele 4, 5 și 6, dar și de orașe precum Arad, Sibiu sau Ciugud.

Această facilitate permite efectuarea de plăți în siguranță pentru cetățeni, permițându-le să evite aglomerația și contactul cu alte persoane, în contextul pandemic actual. Tot ce trebuie să facă o persoană cu domiciliul în zonele menționate mai sus, care dorește să achite taxele și impozitele este să meargă la cea mai apropiată astfel de stație de plată și să-și introducă datele necesare, iar plata va fi imediat înregistrată.

Retail jobs

“Soluția digitală de plată dezvoltată de SelfPay ajută administrațiile locale să devină un partener confortabil în dialogul și interacțiunea cu cetățenii prin soluții digitale de plată performante, sigure și ușor de accesat, fără să fie nevoie de activități de instruire a personalului care activează în cadrul departamentelor de specialitate. Prin reţeaua de Staţii de Plată SelfPay asigurăm accesul facil tuturor cetăţenilor, indiferent de statutul social si de metodele de plată preferate, la un sistem modern de plată a taxelor şi impozitelor, simplu, rapid și în siguranţă.”, a declarat Adrian Badea, CEO al SelfPay.

Cele peste 5.500 de Stații de Plată SelfPay, la care este disponibilă această facilitate, sunt amplasate în peste 1.000 de localități din țară și pot fi găsite în rețele de retail modern, în centre comerciale, benzinării, bănci sau în magazine de proximitate, în intervale orare de pâna la 24/7. Dintre acestea, stațiile amplasate în magazinele de retail modern se numără în topul preferințelor pentru efectuarea plăților de taxe și impozite în primele luni ale anului (23,5%). Acestea sunt urmate de cele amplasate în sediile primăriilor sau ale direcțiilor de taxe și impozite (23%), iar pe locul trei se poziționează stațiile de plată amplasate stradal (12%), care sunt urmate de cele din unitățile bancare sau IFN-uri (9%), parcări, centre comerciale, magazine de proximitate, piețe și benzinării, se concluzionează în comunicat.

Citeste si:
CEO SelfPay: Românului îi plac banii cash. Migrarea spre digital va...
CEO SelfPay: Românului îi...

În prezent, rețeaua SelfPay numără mai mult de 5.500 de Stații de Plată, cu peste 170 de servicii disponibile. Acestea pot fi găsite în marile rețele de retail (Mega Image, Profi, Kaufland, Carrefour), centre comerciale, piețe, benzinării și magazine de proximitate și sunt disponibile în fiecare zi, în intervalul orar în care magazinele sunt deschise. Din 2020 SelfPay este membru al Asociației Române de Fintech, organism care reprezintă interesele antreprenorilor români care dezvoltă tehnologie în industria serviciilor financiare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri