Compania SelfPay vrea să instaleze automate de plată în ţările cu comunităţi importante de români, precum Spania, Italia, Franţa şi Irlanda, pentru a le oferi acestora o alternativă la transferul de bani, a declarat, marţi, Adrian Badea, directorul general al companiei.

Obligaţiunile emise de SelfPay (fosta ZebraPay) au fost listate marţi pentru tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti.

"Suma atrasă, cele 3 milioane de euro, au ca scop dezvoltarea accelerată a companiei. Dacă astăzi suntem o companie stabilă pe piaţa românească, cu o creştere anuală excelentă, am considerat că acesta este un moment în care să accelerăm creşterea şi să demonstrăm că afacerea construită pe meleaguri mioritice are un real succes peste hotare", a spus Badea, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, strategia companiei este să se dezvolte anii următori pe câteva pieţe din Europa unde există comunităţi importante de români.

"Printre ele, vorbim de Spania, Italia, Franţa şi Irlanda. Încercăm să replicăm modelul de afaceri din România, probabil cu mici diferenţe, căutăm să servim comunitatea de români în primă fază, români care lucrează şi produc venituri în afara ţării şi care considerăm că vor găsi utile staţiile de plată pentru a face plăţi pentru toate nevoie lor de plată de acasă, precum taxe, impozite, plăţi de facturi şi aşa mai departe, astfel încât să existe o alternativă la transferul de bani", a continuat reprezentantul companiei.

Acesta a mai arătat că targetează inclusiv populaţia din ţările respective şi va adăuga noi servicii.

"Pe lângă strategia de a dezvolta reţeaua de automate de plată în România şi în afara ţării, avem şi o strategie digitală, pe care o vom accelera odată cu strângerea acestor fonduri. Este vorba despre un mobile wallet, care va avea funcţionalităţi unice la nivel global, cel puţin la momentul lansării. Suntem în pragul lansării aplicaţiei, astăzi vom avea versiunea for friends and family, vom începe să facem teste şi probabil într-o lună vom reuşi să ieşim cu aplicaţia public, să o promovăm. Una din funcţionalităţile principale va fi posibilitatea alimentării cardurilor bancare, indiferent de banca emitentă, instant, cu numerar, de la orice staţie de plată. Această funcţionalitate este unică şi cu această funcţionalitate vom merge şi în afara ţării, pentru a cuceri noi teritorii", a precizat Badea.

În prezent, compania deţine 5.700 de automate de plată în toată ţara.

Obligaţiunile ZebraPay, liderul local al pieţei de terminale de plată de tip self-service care operează reţeaua de staţii SelfPay, intră marţi la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare sub simbolul bursier PAY26E, informează un comunicat publicat de Bursa de Valori Bucureşti.

Listarea obligaţiunilor vine după încheierea unei plasament privat de obligaţiuni prin care compania a atras fonduri în valoare de 3 milioane de euro de la investitorii din piaţa de capital. Plasamentul privat a avut loc la începutul lunii iunie.

Compania a emis un număr de 30.000 de obligaţiuni, cu o valoare nominală de 100 euro şi o dobândă de 5,5%, cu data scadenţei la 16 iunie 2026. În cadrul plasamentului au subscris 99 de investitori, iar subscrierea minimă a unui investitor a fost de 200 de obligaţiuni, respectiv 20.000 de euro.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri