Programele operaționale alimentate cu fonduri europene nerambursabile din exercițiul de finanțare europeană 2021-2027 sunt gura de oxigen de care antreprenorii români din diverse sectoare, greu încercate de pandemia de COVID-19, au nevoie pentru a-și putea relansa operațiunile. Toți actorii care participa la implementarea acestor scheme de finanțare trebuie să își seteze aceleași obiective, consideră Valentin Boldeiu, Head of EU Funds UniCredit Bank, pentru a fructifica cât mai bine această oportunitate.

Reprezentantul UniCredit este de părere că alocarea bugetară nu ne dă motive să ne plângem, însă e nevoie de o muncă de echipă, în care toți actorii implicați să își seteze aceleași obiective pentru a asigura o absorție cât mai mare.

”Vom avea o potențială injecție de finanțare europeană de peste 80 de miliarde de euro până în 2027(...) Fondurile europene reprezintă o oportunitate imensă pentru România mai ales pentru această perioadă. Înclin să cred că ne-am învățat lecțiile începute în 2007 în ceea ce privește creșterea gradului de absorție”, precizează Valentin Boldeiu, Head of EU Funds UniCredit Bank România în cadrul conferinței Financial Forum.

Principalele obiective comune pe care ar trebui să și le seteze toți actorii care fac parte din acest proces și pe care le punctează reprezentantul UniCredit se concentrează pe crearea de valoare adăugată, susținerea unor afaceri durabile și rezistente mai ales în actualul context și crearea locurilor de muncă.

”Personal, cred ca putem vedea afaceri sustenabile, ce creează locuri de muncă și valoare adăugată în economie finantate din fonduri europene, este o oportunitate uriasa”, precizează Valentin Boldeiu în cadrul conferinței Financial Forum pe care o puteți urmări mai jos în integralitate.

Conform REI Finance Advisors, una dintre cele mai mari companii de consultanță specializate în atragerea de fonduri europene și ajutoare de stat pentru companiile cu activitate în România, țara noastră va avea la dispoziție 79,9 miliarde de euro fonduri europene nerambursabile repartizate în numai puțin de 9 programe operaționale pe mai multe sectoare ale economiei în exercițiul de finanțare europeană 2021-2027 și un buget de circa 20 de miliarde de euro fonduri nerambursabile, destinat agriculturii.

Sursa foto: Olivier Le Moal / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri