Clienții First Bank, microîntreprinderi și PFA, a căror cifră de afaceri nu depășește un million de euro, pot accesa pachete de cont curent 100% online, fără să mai treacă prin sucursale. Deschiderea contului este facilitată de video banking și de semnatura electronică calificată, se anunță într-un comunicat al instituției financiare.

Astfel, clienții din categoria microîntreprinderilor, a căror cifră de afaceri nu depășește un milion de euro și clienții Persoane Fizice Autorizate (PFA) au de acum acces facil, online, la servicii și produse bancare complete.

Totodată aceștia vor beneficia de un program prelungit de asistență din partea băncii: de luni până vineri de la ora 09:00 la ora 21:00 și sâmbăta în intervalul orar 09:00 – 15:00, se mai arată în comunicat.

Soluţia de identificare prin video banking permite persoanelor juridice să deschidă un cont curent fără a se mai deplasa la sediile băncii.

Fluxul cu semnatură electronică este simplificat și este necesară doar completarea unui formular online, la adresa ce poate fi accesată AICI, urmată de un apel către video sucursală.

În cazul în care nu există semnătură electronică, aceasta poate fi acordată pe loc, în cadrul apelului video, în baza parteneriatului pe care banca îl are cu certSIGN, de anul trecut. Banca anunță faptul că există și varianta semnăturii de tip olograf, dar în acest caz operațiunea pentru deschiderea de cont curent presupune și o vizită în sucursală.

“Această lansare reprezintă o nouă etapă în transformarea digitală a First Bank, după ce, anul trecut, printr-un parteneriat cu certSIGN, First Bank făcea disponibilă în aceeași platformă de video banking opțiunea de creditare a persoanelor fizice, prin implementarea semnăturii electronice la distanță. Sunt pași importanți spre ceea ce noi considerăm a fi serviciile viitorului: servicii digitale, care valorifică totodată interacțiunea umană.”, a declarat Ionuț Encescu, Head of Products and Digital Innovation Hub în cadrul First Bank.

Pachetul de cont curent Digital, unul dintre pachetele de bază destinate persoanelor juridice, permite efectuarea gratuită a plăților interbancare în lei prin online banking (nelimitat), a celor intrabancare în lei și valută nelimitate prin online banking, precum și încasări intrabancare și interbancare în lei și valută nelimitate.

Pachetul digital de cont curent oferă și acces la Internet și mobile banking și include servicii precum SMS Alert sau Direct Debit.

Banca anunță un cost lunar de 25 lei, în timp ce pentru companiile nou înființate pachetul de cont curent este gratuit, potrivit aceluiași comunicat.

Pentru a deschide un cont de la distanţă, persoanele juridice trebuie să aibă contractul de societate și statutul sau actul constitutiv actualizat, certificatul unic de înregistrare și copii ale documentelor de identitate ale reprezentanților legali. Toate aceste documente vor fi scanate de către client și încărcate în platforma First Bank, totul întâmplându-se de la distanță.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri