UniCredit Bank a inclus, de luna aceasta, în lista sa de servicii, posibilitatea retragerii de numerar în euro de la anumite bancomate multifuncționale din rețeaua proprie, la costuri mai avantajoase comparative cu cele de la ghișeu. Noul serviciu va fi disponibil în 12 orașe din țară, inclusiv în București, se anunță într-un comunicat al instituției financiare.

Retragerile se vor face doar cu bancnote în valoare de 50 euro, se specifică în același comunicat.

Un reprezentant al UniCredit va fi prezent și la conferința Future Banking din 18 mai, pentru a povesti despre inovațiile pe care le-a introdus banca recent, dar și despre oferta comercială. Te poți înscrie gratuit AICI.

Terminalele de tip BNA de la care clienții băncii vor putea retrage euro în numerar sunt amplasate în sucursalele UniCredit Bank și vor fi disponibile în două etape. Astfel, din 1 aprilie vor fi funcționale cele din București, în sucursalele Militari, N. Grigorescu și Piața Presei Libere. Apoi, din 5 aprilie urmând să devină operaționale și terminalele din alte 11 orașe, respectiv Bacău, Vaslui, Suceava, Botoșani, Bistrița, Reghin, Brașov, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Slatina și Reșița, iar în viitor, rețeaua va fi extinsă progresiv.

„Venim în întâmpinarea clienților noștri cu o nouă facilitate – posibilitatea de a retrage numerar și în euro de la terminalele din rețeaua UniCredit Bank, beneficiind de comisioane mai reduse comparative cu cele de la ghișeu. Este un pas în plus pe care îl facem în direcția adoptării unui model multichannel, bazându-ne pe investițiile realizate în mobile banking, call center, internet banking și sucursale paperless. Dacă ne uităm în portofoliul nostru, 98% dintre retragerile de numerar în lei și 60% din depunerile de numerar sunt non-casierie, prin mașinile multifuncționale; ne așteptăm, ca atare, ca noua opțiune pe care o oferim clienților noștri să fie foarte bine primită.”, a declarant Antoaneta Curteanu, vicepresedinte retail, în cadrul UniCredit Bank .

Clienții care dețin un card de debit emis de bancă vor putea retrage numerar în euro de la aceste terminale, comisioanele practicate pentru aceste operațiuni fiind inferioare celor pentru operațiuni similare la ghișeu, potrivit listei de Comisioane și dobânzi clienți persoane fizice.

În cazul în care cardul utilizat pentru retragerea de numerar este atașat unui cont curent deschis într-o monedă diferită de euro, schimbul valutar se realizează la cursul practicat de bancă la momentul efectuării conversiei, iar cursul valutar este comunicat pe ecranul terminalului înainte de efectuarea tranzacției. Limitele pentru retragerile de numerar la BNA în euro sunt cele valabile pentru retragerile de numerar în lei (contravaloarea în euro), stabilite contractual în funcție de tipul de card deținut.

Pe site-ul băncii poate fi consultată lista terminalelor UniCredit Bank ce permit acest tip de operațiune, cât și adresa sucursalelor unde se află amplasate acestea, aici.

Sursa foto: BalkansCat_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri