Studiu Mastercard: biometria devine metoda preferată de români pentru autorizarea plăților online cu cardul

Românii preferă, de departe, să utilizeze biometria ca metodă de autorizare a plăților online cu cardul, în contextul creșterii spectaculoase a comerțului electronic și a schimbărilor aduse de reglementarea PSD2, care impune autentificarea mai strictă a clienților care fac plăți electronice, potrivit unui studiu Mastercard.

Astfel, 49% dintre români au declarat că autentificarea biometrică este modalitatea preferată de autorizare a tranzacțiilor din e-commerce.

Locul doi, cu 35% dintre respondenții studiului este ocupat de SMS și parolă, în timp ce locul trei în clasament este ocupat de autentificarea prin SMS, astfel că 16% dintre cei chestionați aleg această alternativă.

Dintre cei 62% dintre români care dispun de autentificarea biometrică în aplicația oferită de banca lor, 78% folosesc deja această metodă. În același timp, din cei 17% dintre consumatori care nu dispun de această funcționalitate în aplicația de banking, peste jumătate au declarat că o vor folosi imediat ce le va fi pusă la dispoziție.

În ultimii ani, românii au adoptat constant un stil de viață digital, tendință accelerată și de contextul pandemic actual, care a determinat modificări în comportamentul de consum, inclusiv în ceea ce privește modul în care aceștia plătesc pentru serviciile și produsele de care au nevoie.

Citeste si:
MasterCard vrea să aducă un miliard de oameni în economia digitală...
MasterCard vrea să aducă un...

În prezent, aproape 9 din 10 consumatori au încredere în plata online cu cardul, conform celui mai recent studiu al companiei realizat în România.

Totodată 56% dintre respondenți au declarat că, în timpul cumpărăturilor online, cardul este instrumentul preferat de plată. Există însă în continuare și o preferință pentru plata cumpărăturilor online la livrare, 45% dintre români aleg să achite cu numerar la momentul primirii coletului.

Comportamentul nu este generat, însă, de neîncrederea în plata cu cardul, principalele motive menționate fiind dorința de a verifica pachetul înainte de efectuarea plății și de a achita contravaloarea coletului direct la curier.

Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Compania generează și dezvoltă o economie digitală prin care să permită clienților tranzacții sigure, simple, inteligente și ușor accesibile pretutindeni. Conexiunile Mastercard acoperă peste 210 țări și teritorii.

Citeste si:
Topul celor mai stresante orașe din lume! Bucureștiul nu stă foarte...
Topul celor mai stresante...

Disclaimer Mastercard! Studiul Mastercard privind percepția și utilizarea consumatorilor a funcțiilor biometrice pentru serviciile bancare mobile și online a fost desfășurat online, în februarie 2021, prin intermediul instrumentului de cercetare mPulse. Eșantionul reprezentativ a cuprins 400 de consumatori, femei și bărbați deopotrivă, cu vârste peste 18 ani, care au achiziționat online pe parcursul ultimelor 3 luni.

Sursa foto: Monster Ztudio_Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri