Românii preferă, de departe, să utilizeze biometria ca metodă de autorizare a plăților online cu cardul, în contextul creșterii spectaculoase a comerțului electronic și a schimbărilor aduse de reglementarea PSD2, care impune autentificarea mai strictă a clienților care fac plăți electronice, potrivit unui studiu Mastercard.

Astfel, 49% dintre români au declarat că autentificarea biometrică este modalitatea preferată de autorizare a tranzacțiilor din e-commerce.

Locul doi, cu 35% dintre respondenții studiului este ocupat de SMS și parolă, în timp ce locul trei în clasament este ocupat de autentificarea prin SMS, astfel că 16% dintre cei chestionați aleg această alternativă.

Dintre cei 62% dintre români care dispun de autentificarea biometrică în aplicația oferită de banca lor, 78% folosesc deja această metodă. În același timp, din cei 17% dintre consumatori care nu dispun de această funcționalitate în aplicația de banking, peste jumătate au declarat că o vor folosi imediat ce le va fi pusă la dispoziție.

În ultimii ani, românii au adoptat constant un stil de viață digital, tendință accelerată și de contextul pandemic actual, care a determinat modificări în comportamentul de consum, inclusiv în ceea ce privește modul în care aceștia plătesc pentru serviciile și produsele de care au nevoie.

În prezent, aproape 9 din 10 consumatori au încredere în plata online cu cardul, conform celui mai recent studiu al companiei realizat în România.

Totodată 56% dintre respondenți au declarat că, în timpul cumpărăturilor online, cardul este instrumentul preferat de plată. Există însă în continuare și o preferință pentru plata cumpărăturilor online la livrare, 45% dintre români aleg să achite cu numerar la momentul primirii coletului.

Comportamentul nu este generat, însă, de neîncrederea în plata cu cardul, principalele motive menționate fiind dorința de a verifica pachetul înainte de efectuarea plății și de a achita contravaloarea coletului direct la curier.

Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Compania generează și dezvoltă o economie digitală prin care să permită clienților tranzacții sigure, simple, inteligente și ușor accesibile pretutindeni. Conexiunile Mastercard acoperă peste 210 țări și teritorii.

Disclaimer Mastercard! Studiul Mastercard privind percepția și utilizarea consumatorilor a funcțiilor biometrice pentru serviciile bancare mobile și online a fost desfășurat online, în februarie 2021, prin intermediul instrumentului de cercetare mPulse. Eșantionul reprezentativ a cuprins 400 de consumatori, femei și bărbați deopotrivă, cu vârste peste 18 ani, care au achiziționat online pe parcursul ultimelor 3 luni.

Sursa foto: Monster Ztudio_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri