Romania's Fintech Map, prima hartă a fintech-urilor românești și a facilitatorilor din această industrie, primește un nou update (versiunea 2.17), prin adăugarea a 3 noi profiluri și includerea în hartă a jucătorilor de tip "challenger bank". Cele trei soluții adăugate sunt TBI Pay, Total Soft și MonePOS, în timp ce Orange Money își face loc ca Fintech la categoriile de Payments și Lending.

Cea de-a treia ediție a Fintech Map va fi lansată în toamnă, în cadrul Future Banking Summit, ce se va desfășura pe parcursul a două zile, 5 și 6 octombrie. Până atunci însă, discutăm despre fintech și digitalizare și în conferința Future Banking din 18 mai. Înscrie-te GRATUIT aici!

TBI Pay, soluție de creditare digitală pentru comerțul online, dezvoltată de TBI Bank, permite achiziția produselor într-un mod 100% online cu finanțare acordată pe loc de către bancă. TBI Pay a fost implementat la câteva mii de comercianți, care oferă astfel în check-out și o soluție de creditare digitală.

Total Soft se alătură de asemenea Harții Fintech-urilor în calitate de Enabler, întrucât compania creată de Liviu Dragan și condusă acum de Gorkem Tursucu (după preluarea în 2016 de către Logo Software Investment) dezvoltă soluții și infrastructură bancară de ERP, digital onboarding sau IoT.

Nu în ultimul rând, MonePOS, dezvoltată de AROBS Transilvania Software, a intrat pe piața de fintech în acest an, fiind o soluție de acceptare a plăților contactless, care folosește un dispozitiv mPOS de dimensiuni reduse, interconectabil cu orice dispozitiv hardware dedicat, și prin care plata se efectuează în mai puțin de 10 secunde. Soluția este deja folosită în taximetrele din Cluj-Napoca și se adresează în special industriilor de curierat, food delivery sau micilor retaileri.

Fintech Map 2021 Future Banking

Orange Money intră de asemenea în harta fintech-urilor românești care oferă atât servicii de plăți, cât și împrumuturi, după ce anul trecut a lansat cardul de credit. Fintech-ul controlat de operatorul telecom Orange și autorizat la BNR ca instituție nebancară intră și în categoria "challenger banks".

Din această categorie mai fac parte și fintech-uri internaționale precum Monese, Revolut sau Paysera.

Partenerii Fintech Map 2020 au fost Elevator Lab (Main Partner), Mastercard (Partner), Banca Transilvania (Partner), IHC (Partner) și Digital2Law (Partner).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri