CEC Bank și EximBank oferă un credit de 20 de milioane de euro Grupului AAylex pentru preluarea producătorului de furaje și pui Banvit Foods, precum și pentru finanțarea activităților curente ale Grupului.

Creditul a fost suportat în egală măsură de cele două bănci. „Prin această achiziție strategică, Grupul AAylex va beneficia de avantajele completării capacităților de producție furaje animale, pui de o zi și ouă de incubat, acoperind toate activitățile producției integrate, de la genetică, producție de hrană pentru animale, reproducție, incubație, creștere, abatorizare, la fabrici pentru produse cu valoare adăugată”, susține Bogdan Stanca, CEO al AAylex, conform unui comunicat de presă.

„Mă bucur că putem sprijini expansiunea Grupului AAylex, fondat și dezvoltat de antreprenori români. Agricultura și industria alimentară sunt domenii în care vedem un mare potențial de creștere și care joacă un rol esențial pentru siguranța aprovizionării în România”, a declarat directorul general al CEC Bank, Bogdan Neacșu.

De asemenea, președintele executiv al EximBank, Traian Halalai, a susținut că această colaborare este un „parteneriat tripartit 100% românesc, care deschide noi oportunități de dezvoltare pentru un business local de top”. Tranzacția și documentația au fost aranjate de PCF Investment Banking Romania într-un proces care continuă strategia de integrare pe verticală a activităților „de la ou la ambalaj” a Grupului AAylex.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri