UniCredit Leasing oferă tuturor clienților persoane juridice posibilitatea de a obține semnătura electronică calificată, devenind astfel prima companie de profil din România care oferă clienților această facilitate. Compania acceptă însă și certificatele electronice calificate deținute deja de clienții săi.

Înrolarea pentru certificate electronice calificate cu valabilitate de 3 luni este facilitată de companie fără costuri suplimentare pentru client. Deținerea acestor certificate calificate permite semnarea rapidă a documentației contractuale folosind o semnatură electronică calificată emisă de un furnizor autorizat din România.

Facilitatea a fost disponibilă ca proiect pilot la finalul anului trecut și va fi extinsă către toate categoriile de clienți persoane juridice. Procesul de semnare electronică calificată în relația cu societatea de leasing este 100% online, putând fi utilizat de către oricare client al UniCredit Leasing de oriunde s-ar afla.

Prioritatea noastră în România rămâne digitalizarea serviciilor pe care le oferim pentru companii. În acest context, UniCredit Leasing facilitează în premieră pentru clienții care accesează soluții de leasing posibilitatea de înrolare fără costuri pentru semnătura electronică și semnarea electronică a documentației contractuale - Daniela Bodîrcă, CEO UniCredit Leasing

Semnătura electronică calificată este recunoscută pe deplin pe teritoriul României și al Uniunii Europene, având valoare juridică identică semnăturii olografe, și va putea fi folosită de deținător inclusiv în relația cu alte părți ce utilizează acest tip de semnătură, respectiv parteneri de afaceri și autorități.

Soluția a fost dezvoltată în parteneriat cu Trans Sped România, prestator calificat de servicii în sensul Regulamentului UE nr. 910/2014 privind identificarea electronică și servicii pentru tranzacțiile electronice pe piața internă – eIDAS. În prezent, Trans Sped oferă certificate electronice calificate în cloud, acestea putând fi folosite de pe orice dispozitiv fix sau mobil aflat la dispoziția utilizatorului.

Societatea de leasing acceptă de asemenea certificate electronice calificate deținute deja de clienții săi. Pentru clienții eligibili care nu dețin astfel de certificate, UniCredit Leasing facilitează emiterea lor prin Trans Sped. Certificatele electronice calificate oferite acest prin parteneriat au valabilitate de 3 luni, însă clientul poate să solicite certificate valabile pe o perioadă de până la 3 ani.

Acestea pot fi utilizate nelimitat pentru aplicarea semnăturii electronice calificate în relația cu orice persoană sau entitate.

Utilizarea semnăturii electronice permite simplificarea proceselor și reducerea termenului în care clientul obține finanțarea și echipamentul ori autovehiculul dorit, având de asemenea un impact benefic asupra mediului prin înlocuirea documentației pe hârtie cu documentația electronică, ușor de stocat și accesat de către clienți.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri