Visa.Inc a anunțat că tranzacțiile cu cardurile cripto au depășit un miliard de dolari în primul semestru. Compania a mai transmis că este parteneră cu 50 de platforme majore de schimb de criptomonede în vederea lansării unor programe pentru carduri care va facilita conversiunea și plățile cu monedă digitală pentru 70 de milioane de comercianți din întreaga lume.

CEO-ul Visa, Vasant Prabhu a declarat, pentru CNBC: „Vedem un volum mare de oameni cumpărând criptomonede de pe rețeaua noastră la diversele valori de schimb regulate, și din câte se poate observa, acest trend continuă”, potrivit Bitcoin.com

Printre platformele cripto la care Visa lucrează în programul său Fintech Fast Track Program se află Coinbase, Blockfi, Circle și FTX. Acest program este focusat, într-o anumită măsură, pe transformarea monedelor cripto în instrumente mai practice pentru consumatori și pentru cheltuielile de afaceri.

„Depunem mari eforturi pentru a crea un ecosistem care să facă criptomonedele mai facil de folosit și mai asemănătoare oricăror alte valute. Oamenii explorează feluri în care pot folosi criptomonedele pentru lucruri către care ar face uz, în mod normal, de valutele obișnuite”

Vasant Prabhu, CEO Visa. Inc

Parteneriatul va face mai ușor pentru clienți să schimbe și să cheltuiască criptomonedă în relație cu 70 de milioane de comercianți din întreaga lume, incluzându-i pe cei care nu acceptă valută digitală.

Cuy Sheffield, șeful gigantului de plăți digitale pe departamentul de criptomonede, a declarat, pentru Insider, că depășirea unui miliard de dolari folosiți pentru plăți cu cardurile cripto ale Visa în prima jumătate a anului 2021 face loc optimismului, și consideră, de aici, că există potențialul atingerii unui bilanț chiar mai mare.

„Comercianții nu trebuie să schimbe nimic. Va fi la fel ca orice altă tranzacție prin Visa pentru ei. Pe de altă parte, activele cripto vor fi convertite instant în monedă fiduciară (unitățile monetare avizate și emise de autoritățile statale).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri