Aplicaţia de servicii bancare digitale Revolut a anunţat că a strâns 800 milioane de dolari cu prilejul unei noi runde de finanţare care a evaluat compania la 33 de miliarde de dolari, informează Reuters, preluat de Agerpres. Valoarea de piață a Revolut a ajuns astfel să fie de peste opt ori mai mare decât cea a celei mai mari bănci din România - Banca Transilvania - instituție de credit cu o capitalizare de 16,2 mld. lei (3,9 mld. dolari).

Această rundă de finanţare face din Revolut cea mai valoroasă firmă de fintech din Marea Britanie şi, teoretic, Revolut are acum o capitalizare de piaţă mai mare decât grupul bancar NatWest.

Înfiinţat în 2015 de fostul trader de la Credit Suisse, Nik Storonsky, şi dezvoltatorul de software Vladyslav Yatsenko, Revolut a atras peste 16 milioane de clienţi cu produse precum schimb valutar, carduri de debit, tranzacţionarea de acţiuni fără comisioane, criptomonedele sau conturile de business.

Compania înregistrată în Marea Britanie a reuşit să câştige clienţi în defavoarea băncilor tradiţionale prin costuri mai mici dar până acum nu a reuşit să traducă creşterea rapidă în profitabilitate. Anul trecut, pierderile Revolut s-au dublat la peste 200 de milioane de lire sterline (278 milioane de dolari), din cauza costurilor administrative de la investiţiile în mecanisme de control al riscului şi al conformităţii.

Banii strânşi la ultima rundă de finanţare, care a fost condusă de Vision Fund şi Tiger Global Management, vor fi utilizaţi în principal pentru dezvoltarea de noi produse în noile ţări în care Revolut se extinde, în special în SUA şi India, a declarat directorul financiar Mikko Salovaara. Potrivit acestuia ultima rundă de finanţare nu va afecta calendarul unei eventuale listări.

"Credem că, în cele din urmă, vom deveni o companie publică dar nu avem planuri imediate pentru o listare", a spus Mikko Salovaara.

Ultima rundă de strângere de fonduri organizată de Revolut a fost salutată de ministrul britanic al Finanţelor, Rishi Sunak, care vrea ca industria britanică de fintech să menţină sectorul financiar din insulă competitiv după ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

"Vrem să vedem şi mai multe poveşti de succes precum Revolut", a spus Rishi Sunak.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri