Startup-ul fintech Revolut a depasit 50.000 de utilizatori in Romania, care au efectuat peste 750.000 de tranzactii pana in acest moment. La nivel european, business-ul cu sediul in Londra a depasit pragul de 2 milioane de utilizatori.

Cei peste 50.000 de utilizatori din Romania au efectuat peste 750.000 de tranzactii folosind cardurile lor Revolut, in valoare totala de peste 25 de milioane de dolari. Varsta medie a utilizatorilor din Romania este de 33 de ani, comerciantii la care efectueaza cele mai multe tranzactii fiind Carrefour, Auchan, Taxify, Ali Express si McDonald’s, conform unui comunicat de presa emis de catre companie.

Catre ce tari transfera romanii bani prin Revolut?

Revolut Romania

Principalele tari catre care utilizatorii Revolut din Romania transfera bani sunt Lituania, Marea Britanie si Germania, urmate indeaproape de Statele Unite si Slovenia. In ceea ce priveste depozitele Vaults, peste 8.000 de utilizatori au folosit aceasta solutie, economisind peste 1 milion de lei.

Cele mai populare motive pentru care economisesc romanii sunt vacantele, criptomonedele, nuntile sau cumpararea unei noi case sau masini, insa o parte dintre ei au un obiectiv ambitios: economisesc bani pentru prima calatorie in spatiu.

Compania cu sediul in Londra are peste 2.000.000 de utilizatori in Europa si a procesat pana in prezent peste 100 de milioane de tranzactii in valoare totala de mai bine de 16 miliarde de dolari. Revolut a obtinut finantari in valoare totala de 336 milioane de dolari de la investitori cunoscuti precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.

Sursa foto: A. Aleksandravicius_Shutterstock / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri