Startup-ul local Finqware anunță a treia ediție a hackathon-ului de open banking, care se va desfășura în perioada 29 septembrie - 3 octombrie, și va reuni echipe din mai multe țări din Europa Centrală și de Est. Hackathon-ul va acoperi trei segmente de servicii în open banking: soluții dedicate persoanelor fizice, cele pentru companii și open banking-ul în IoT.

„Inovația a devenit un obiectiv comun, iar beneficiile parteneriatelor din ce în ce mai strânse au ajuns să se reflecte la consumator. În fiecare zi se creează produse și servicii mai bune, cu avantajele unui ecosistem financiar mai interconectat și deschis”, declară Cosmin Cosma, co-fondator și CEO al Finqware, o platformă de agregare a API-ului financiar middleware pentru a interconecta afacerile și fintech-urile cu băncile.

În acest context evenimentul Open Banking Hackathon a pornit acum trei ani de zile, cu scopul de a crea o platformă deschisă pentru promovarea inovației. Sprijinit de instituții financiare importante precum Banca Națională a României, Alpha Bank, Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, OTP Bank, Varengold Bank, BRD SocGen și Unicredit Bulbank, evenimentul a reușit să crească an de an, devenind un hub de resurse relevante și o platformă de lansare pentru fintech-uri la început de drum.

Alți parteneri care au contribuit constant la succesul evenimentului sunt companii precum firma internațională de avocatură CMS, DHL Express România, asociațiile fintech, comunitățile de inovare și acceleratoarele dedicate start-up-urilor din Ungaria (OTP Lab), Austria (Elevator Lab, Pioneers), România (Techcelerator, InnovX, Rofin.Tech, Startup Grind București), Bulgaria (Bulgaria Fintech, Eleven Accelerator), Slovacia (Slovak Fintech), cu mulți alți discutând să se alăture evenimentului.

La cea de-a treia ediție CEE, Open Banking Hackathon se va desfășura în perioada 29 septembrie - 3 octombrie 2021. Echipe din 10 țări europene (Polonia, România, Bulgaria, Ungaria, Austria, Croația, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă și Grecia) sunt invitate să ia parte la competiție și să construiască aplicații pe platforma de agregare a datelor Open Banking furnizată de Finqware.

Înscrierile sunt deschise până pe data de 19 septembrie 2021.

În cele 5 zile de hackathon, echipele vor acoperi 3 domenii principale:

  • Open Banking pentru persoane fizice - aplicații de gestiune a finanțelor personale; robo-consultanță pentru creșterea sănătății financiare; creșterea incluziunii financiare; soluții de plată de nivel următor.
  • Open Banking pentru business-uri - optimizarea managementului trezoreriei pentru companii; management financiar inteligent pentru IMM-uri; cross border FX hedging pentru companii; scenarii de plăți bulk pentru inițierea plăților.
  • Open Banking pentru IoT - utilizarea dispozitivelor wearable pentru gestionarea proceselor financiare; aplicații software pentru automobile; orașe inteligente.

Anul trecut peste 40 de echipe s-au alăturat competiției, câștigătorii obținând premii în bani de până la 5.000 euro, parteneriate PoC și numeroase alte beneficii oferite de partenerii evenimentului.

„Sunt foarte entuziasmat de proiectele pe care Open Banking Hackathon le-a scos la iveală și cred că acest an poate aduce și mai multe echipe de valoare în lumina reflectoarelor. Evenimentul este o rampă de lansare pentru proiectele la început și un prim pas în colaborarea cu instituțiile financiare și actorii relevanți din zona de fintech.” afirmă Cosmin Cosma, inițiatorul evenimentului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri