Open Banking Hackathon - Ediția CEE Online, ce va avea loc între 17 - 20 Septembrie, a adunat la start peste 40 de echipe din regiune, cele mai bune 8 proiecte urmând să își prezinte proiectele în fața unui juriu C-level, în cadrul finalei online Demo Night din 20 septembrie, la ora 6 PM (EET).

Competiția online ce va dura 4 zile va provoca echipe din 10 țări (Polonia, România, Bulgaria, Ungaria, Austria, Croația, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă și Grecia) să construiască aplicații cu valoare adăugată pe platforma deja testată de agregare de date Open Banking pusă la dispoziție de Finqware.

"Un număr impresionant de 10 instituții bancare din întreagă Europa Centrală și de Est, care în mod uzual nu se regăsesc împreună la evenimente, s-au alăturat pentru a vedea direct inovația fintech și a evalua proiectele echipelor. Nume importante în tehnologie, companii globale de consultanță și cele mai importante acceleratoare de fintech din regiune s-au implicat activ pentru a face Open Banking Hackathon 2020 o platforma importantă pentru proiectele de fintech", a declarat Cosmin Cosma, CEO Finqware și inițiator al acestui eveniment.

În plus, 5 programe de accelerare de startup-uri din România, Austria, Ungaria și Bulgaria (InnovX, Techcelerator, Elevator Lab, OTP Lab și Eleven) sunt angrenați în a susține evenimentul și a mentora echipele în cele 4 zile de hackathon, pentru a dezvolta aplicații și produse minim viabile (MVP-uri) pe baza ideilor lor. CFTE, una dintre companiile globale de informații pentru sistemul bancar, este de asemenea un susținător al evenimentului.

Inovația nu ar trebui să se oprească niciodată și serviciile financiare ar trebui să continue procesul de digitalizare cu eforturi și mai susținute, declanșate de lumea în continuă schimbare în care trăim - Alexandra Dabu, CEO al How to Web, co-organizatorul ediției din acest an.

Peste 40 de echipe din regiune sunt în cursa de a ajunge în etapă finală, unde cele mai bune 8 proiecte vor fi prezente în fața unui juriu C-level impresionant, în cadrul finalei online Demo Night care va avea loc pe 20 septembrie, 6 PM EET.

Îți poți rezerve un loc de spectator la acest link pentru a participa la concursul „Eurovision” al inovației fintech din Europa Centrală și de Est, după cum îl numesc organizatorii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri