Compania Grande Gloria Production a obținut o finanțare de 900.000 euro de la Raiffeisen Bank, garantată de EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari. Fondurile vor fi folosite pentru achiziționarea de utilaje noi necesare dezvoltării activității de producție.

Grande Gloria Production are la baza activității producția de șervetele umede, cosmetice, dezinfectanți, produse pharma și produse lichide personal care și household, este convertor de produse de hârtie, bureți de curățenie și lavete absorbante dar și producător de ambalaje PET. Compania este cunoscută în general prin intermediul brandului de dezinfectanți Hygienium, un jucător semnificativ în piața produselor de siguranță sanitară, ce a devenit numărul 1 în România la categoria dezinfectanților de mâini.

În urmă cu un an de zile, Guvernul a primit aprobarea din partea Comisiei Europene pe schema de ajutor de stat pentru garantarea creditelor pentru companiile mari şi a adoptat, la scurt timp, un act normativ în această direcție. Schema a devenit operațională de la sfârșitul lunii septembrie a anului 2020, și instituția prin care Guvernul garantează împrumuturile este banca de stat EximBank.

Recent, Raiffeisen Bank a finanțat, alături de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), liderul pieței românești de retail online, grupul eMAG. Pentru creditul de 37,55 milioane euro Raiffeisen Bank și BERD au fost aranjori principali mandatați inițiali, iar Alpha Bank a fost aranjor principal mandatat.

Creditul respectiv a fost parte dintr-un pachet de 73,4 milioane euro pentru finanțarea dezvoltării celui de-al doilea parc logistic al companiei, precum și echiparea acestuia cu echipamente hi-tech. eMag s-a angajat de asemenea să respecte standardele de certificare BREEAM Excellent pentru clădiri verzi, pentru optimizarea consumului de energie și limitarea emisiilor de gaze de seră.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri