Numărul utilizatorilor de mobile banking a crescut cu 41% anul trecut, comparativ cu 2019, precizează Anoaneta Curteanu, Executive Vice President Retail Division UniCredit Bank România, punctând faptul că printre cei care folosesc aplicația se află și un număr ridicat de seniori.

Înrolarea pensionarilor în aplicația de mobile banking a băncii este impulsionată și de către interacțiunea pe care aceștia o au în sucursale cu ceea ce reprezentanta UniCredit Bank România descrie ca fiind echipe de ambasadori digitali.

”Am văzut creșteri de-a lungul anilor și de 100% în ceea ce privește utilizatorii digitali și nu vorbesc doar de cei tineri. Avem un număr mare de fani ai aplicației mobile din rândul pensionarilor, care se înrolează după ce ambasadorii digitali le arată cum să folosească aplicația”, precizează reprezentanta UniCredit Bank România.

În procesul de transformare digitală care a început în urmă cu câțiva ani, Curteanu precizează că au fost implicate toate departamentele din bancă, inclusiv angajații din sucursală. Astfel au luat naștere echipele de ambasadori digitali care lucrează direct cu colegii din birouri și le oferă informații culese de la clienții cu care se întâlnesc fizic în sucursală.

Recuperarea investițiilor derulate în partea de transformare digitală se amortizează, conform reprezentantei UniCredit România, într-o perioadă de 4 ani. În acest moment, ea precizează că 97% dintre tranzacții și plăți au loc digital, tranzacțiile cu numerar sunt realizate în proporție de 98% prin intermediul aparatelor din sucursale, iar petru 87% din totalul documentelor există posibilitatea de semnare digitală.

”Nu aș merge către extrema în care avem totul digital pentru că trebuie în continuare să ne vedem între noi, colegii au nevoie să socializeze, clienților le place să vină în sucursale. Interacțiunea umană este foarte importantă și vrem să păstrăm aceast format atât digital cât și fizic pentru o vreme”, precizează Antoaneta Curteanu.

Urmăriți discuția purtată la Future Banking Summit integral pe link-ul de mai jos

Sursa foto: UDR Ovidiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri