O analiză realizată de publicația Trending Topics adună un număr de aproximativ 2.000 de FinTech-uri pentru Europa Centrală și de Est. Kaloyan Ratchev a vorbit în cadrul evenimentului Future Banking Summit despre cum arată ecosistemul din Europa Centrală și de Est și care sunt trendurile observate.

Majoritatea FinTech-urilor studiate de către Trending Topics sunt pe zona de plăți sau împrumuturi, iar una dintre concluzii se referă la cât de dificil este să ai o tracțiune bună în zonă din cauza piețelor mici și fragmentate din Europa Centrală și de Est.

”Piețele din Europa Centrală și de Est sunt piețe de test pentru restul europei. În ultimii ani o mulțime dintre FinTech-uri au făcut dezvoltat pentru companiile din vest. Ceea ce văd acum este o orientare spre zona de produs și pe crearea unui brand”, adaugă Ratchev.

De altfel, Trending Topics si Future Banking au început un proiect ambițios de a lista cele mai promițătoare Fintech-uri din Europa Centrală și de Est, într-un raport PDF ce va fi publicat la final de noiembrie.

Numărul de FinTech-uri descoperite de Trending Topics, consideră Ratchev, arată faptul că multe procese sunt scoase din sfera băncilor și digitalizate de acești noi jucători.

”Pentru companiile și startup-urile din Austria, următorul pas este piața din Germania. Din perspectiva altor țări din Europa Centrală și de Est, o mulțime de FinTech-uri merg în Regatul Unit al Marii Britanii, asta este de exemplu trendul obișnuit pentru Bulgaria”, explică Kaloyan Ratchev.

Urmărește întreaga discuție purtată în cadrul Future Banking Summit pe link-ul de mai jos.

Sursa foto: UDR Ovidiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri